HbA1c i Neuropatija

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

jasbi napisao:Diatebaaa !...Da li se neuropatija javlja isključivo kao posledica šećera?

Pitam te zbog drugarice koja nema šećer u krvi, ali ima neko obolenje i ni jedan doktor ne zna da kaže o čemu se radi. Zbog štitne žlezde se gojila i to mnogo. Tako vuče višak kilograma godinama. Verovatno kao posledica toga javilo joj se veliko crvenilo kože po listovima ove noge. To ne boli, nije toplije od ostalog dela noge, ali kao da je malo tvrdja koža ispod tog crvenila. Šta misliš, šta bi to moglo da bude. Svi rezultati su ok. osim hormona štitne. Dermatološko obolenje nije. Očajna je.
Neuropatija nije oboljenje koje nastaje isključivo zbog dijabetesa. Ako je nastala kao posledica dijabetesa, onda u dijagnozi ima nastavak "Diabetica". Svaki neurolog može da joj utvrdi da li je neuropatija po sredi, neka ode na pregled. Može biti i kardiovaskularni problem. Kod gojaznih ljudi ćeš često videti crvenilo ili modro na potkolenicama ili tzv. "pušačku nogu", iako ti ljudi niti imaju dijabetes, niti puše. Sve je to loša cirkulacija, draga moja.
Najbolje da ide sistemom eliminacije, prvo neurolog, pa onda kardiolog. Eto, to bih ja uradila... nema mesta očajanju :D
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

mikalja napisao:Pozdravljam sve a posebno vas aktivne, koi se zalazete i borite za nas sve !!!Diabeta ti i dr .Nije vam lako,znamo ali eto bar ono' hvala od SRCA ,shta drugo da kazem u ime mene i svih nas,skoro svih..Caos :)
Fala i tebi Mikalja OD SRCETA! Od kad si došla na forum, više ništa nije isto :D
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm

Post od mikalja »

Diabeta napisao:
mikalja napisao:Pozdravljam sve a posebno vas aktivne, koi se zalazete i borite za nas sve !!!Diabeta ti i dr .Nije vam lako,znamo ali eto bar ono' hvala od SRCA ,shta drugo da kazem u ime mene i svih nas,skoro svih..Caos :)
Fala i tebi Mikalja OD SRCETA! Od kad si došla na forum, više ništa nije isto :D

OD SRCETA SRCETU

:wink: :D :D :D :D :D
Ali Sad smooo tu' kao neeeeekadaaaaaa chuje se pesma nashih drugova :) Pozdravche za sve .........
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Radenska tre quore ili Podravka??? :D :D :D
jasbi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 16, 2007 9:08 pm
Kontakt:

Post od jasbi »

Diabeta napisao:
jasbi napisao:Diatebaaa !...Da li se neuropatija javlja isključivo kao posledica šećera?

Pitam te zbog drugarice koja nema šećer u krvi, ali ima neko obolenje i ni jedan doktor ne zna da kaže o čemu se radi. Zbog štitne žlezde se gojila i to mnogo. Tako vuče višak kilograma godinama. Verovatno kao posledica toga javilo joj se veliko crvenilo kože po listovima ove noge. To ne boli, nije toplije od ostalog dela noge, ali kao da je malo tvrdja koža ispod tog crvenila. Šta misliš, šta bi to moglo da bude. Svi rezultati su ok. osim hormona štitne. Dermatološko obolenje nije. Očajna je.
Neuropatija nije oboljenje koje nastaje isključivo zbog dijabetesa. Ako je nastala kao posledica dijabetesa, onda u dijagnozi ima nastavak "Diabetica". Svaki neurolog može da joj utvrdi da li je neuropatija po sredi, neka ode na pregled. Može biti i kardiovaskularni problem. Kod gojaznih ljudi ćeš često videti crvenilo ili modro na potkolenicama ili tzv. "pušačku nogu", iako ti ljudi niti imaju dijabetes, niti puše. Sve je to loša cirkulacija, draga moja.
Najbolje da ide sistemom eliminacije, prvo neurolog, pa onda kardiolog. Eto, to bih ja uradila... nema mesta očajanju :D
Vidiš kod neurologa i kardiologa nije bila. Teže diše, ali su joj rekli da je to posledica hipotireoze i viška kilograma, tako da kod kardiologa nije bila. Bila je na pregledu kod varikologa i dermatologa, navodno sve ok. Za "pušačku nogu" priznajem da prvi put čujem.
Hvala ti puno, preneću joj tvoj savet....:wink:
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Diabeta napisao:Radenska tre quore ili Podravka??? :D :D :D
Radenska!!Jer Podravka ima samo jedno srculence sa dva prstica :wink: :D
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

jasbi napisao:Vidiš kod neurologa i kardiologa nije bila. Teže diše, ali su joj rekli da je to posledica hipotireoze i viška kilograma, tako da kod kardiologa nije bila. Bila je na pregledu kod varikologa i dermatologa, navodno sve ok. Za "pušačku nogu" priznajem da prvi put čujem.
Imam u familiji slučaj hronične opstrukcije pluća i između ostalog, pojavile su neke čudne fleke na različitim delovima tela, za koje su nam rekli da su posledica loše funkcije pluća.
Lepo čovek nije pametan kad vidi šta i odakle sve može da potekne...
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

mikalja napisao:
Diabeta napisao:Radenska tre quore ili Podravka??? :D :D :D
Radenska!!Jer Podravka ima samo jedno srculence sa dva prstica :wink: :D
... i gomilu kokodakanja :D :D :D
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

jasbi napisao:
Diabeta napisao:

Vidiš kod neurologa i kardiologa nije bila. Teže diše, ali su joj rekli da je to posledica hipotireoze i viška kilograma, tako da kod kardiologa nije bila. Bila je na pregledu kod varikologa i dermatologa, navodno sve ok. Za "pušačku nogu" priznajem da prvi put čujem.
Moj pokojni tetak je imao takozvanu pushacku nogu ali Boze me oprosti "imao"jer je sad nema tj nijedne .Shto bi narodski reklo dalo mu se na zlo ,te seckati pocheshe otishlo na gangrenu i sad ce mu za zadushnice davati godinu dana.Ali samo on je pushio i to mnogo.Prvo su ga pochele boleti noge,vene i onda kao crvene fleke menjati se boja po nogama .Mislili su da je od stajanja ,jer je on bio trgovac i stajao ceo zivot ...I gotovo ,jedino shto je porodici zao shto su dali da mu seku nogu A ON JE IZRICHITO BIO protiv toga....I on sad kukaju shto nije ceo sahranjen. :( .I tako se plashim kad chujem taj izraz pushachka noga ili visece stopalo (Mislim nemaju nishta zajednichko ) visece stopalo se navodno dobija zbog kichme dal spondiloze ili bem li ga?Sve u svemu no dobro.... :wink: :-? .Pozdravche
Odgovori