Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Da li neko zna kako mogu da odlozim menstruaciju pilulama za kontracepciju? Znam da treba da se pije pilula u ono vreme kad bi trebalo da imas menstruaciju, ali problem je sto ih ja nikada nisam pila, i zanima me koliko dana ranije treba da pocnu da se piju da bi pocele da deluju i da bi se menstruacija na vreme odlozila. U subotu krecem na ekskurziju u Italiju, na 7 dana, a bas u subotu treba da dobijem, a meni obicno traje po 7-8 dana! Imam 18 godina, godinu dana sam seksualno aktivna, i uvek sam koristila kondome. Menstruaciju dobijam od 13 godine,i uvek je redovna! Molim vas pomozite mi, jer je stvarno hitno! Hvala!
Treba da pijes ENDOMETRIL tablete, najbolje je oko nedelju dana pre ocekivane menstruacije , ali najkasnije se moze otpoceti tri dana pre termina . Na uputstvu leka ti pose doza koja se pije.
Nela, ne igraj se sa svojim telom i sa hormonima !!! Imas tek 18 godina, da li zaista zelis da napravis karambol u svom organizmu ??? Mora da si veoma hrabra kad smes na svoju ruku, bez saveta lekara da uzimas hormone...
Pošto endometril spada u gestagene (progesteronske) preparate, bezbedniji je i može se upotrebiti za odlaganje ciklusa. Opasnije su antibebi pilule, ako se uzimaju na svoju ruku, pre bilo kakvog ispitivanja i određivanja doze tj.količina hormona u njima.