Kako odloziti menstruaciju uz pomoc pilula??? Hitno je!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Nela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 29, 2005 5:35 pm

Kako odloziti menstruaciju uz pomoc pilula??? Hitno je!

Post od Nela »

Da li neko zna kako mogu da odlozim menstruaciju pilulama za kontracepciju? Znam da treba da se pije pilula u ono vreme kad bi trebalo da imas menstruaciju, ali problem je sto ih ja nikada nisam pila, i zanima me koliko dana ranije treba da pocnu da se piju da bi pocele da deluju i da bi se menstruacija na vreme odlozila. U subotu krecem na ekskurziju u Italiju, na 7 dana, a bas u subotu treba da dobijem, a meni obicno traje po 7-8 dana! Imam 18 godina, godinu dana sam seksualno aktivna, i uvek sam koristila kondome. Menstruaciju dobijam od 13 godine,i uvek je redovna! Molim vas pomozite mi, jer je stvarno hitno! Hvala!
MARRY
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 16, 2005 6:38 pm

Post od MARRY »

Treba da pijes ENDOMETRIL tablete, najbolje je oko nedelju dana pre ocekivane menstruacije , ali najkasnije se moze otpoceti tri dana pre termina . Na uputstvu leka ti pose doza koja se pije.

Srecno i srecan put!
Lidija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 23, 2005 10:15 pm

Post od Lidija »

Nela, ne igraj se sa svojim telom i sa hormonima !!! Imas tek 18 godina, da li zaista zelis da napravis karambol u svom organizmu ??? Mora da si veoma hrabra kad smes na svoju ruku, bez saveta lekara da uzimas hormone...

A MARRY-noj hrabrosti se posebno divim... :o
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

:o Pošto endometril spada u gestagene (progesteronske) preparate, bezbedniji je i može se upotrebiti za odlaganje ciklusa. Opasnije su antibebi pilule, ako se uzimaju na svoju ruku, pre bilo kakvog ispitivanja i određivanja doze tj.količina hormona u njima. :-?
Odgovori