Imam 39 godina i imala sam prvu trudnocu. Pre skoro 5 meseci sam imala spontani u 16toj nedelji trudnoce. Doktorka kaze da je kavum materice bio potpuno prazan. Tretirana sam 3 ciklusa sa Mikroginonom kontraceptivima kako bi se uravnotezili ciklusi. Nakon toga doktorka na VMA mi intravaginalnom sondom vidi polip u materici. I kaze da ce da mi to iskiretira jer moze da mi pravi smetnje u sledecoj trudnoci. Ja dobijem menstruaciju i tokom krvarenja izbacim na toalet papiru kao neko parce tkiva. sacuvam to u frizideru i sutradan preko ginekologa posaljem na patologiju. I nalaz je sledeci:
Dobijen materijal je nekroticno izmenjen,zatim hijalinizovan i na fokusima mikrokalcifikacija. Samo na retkim mestima se "nazire" gradja koja najvise odgovara rezidui graviditatis koja je hijalizovana, nekroticno izmenjena i sa poljima mikrokalcifikacija. Inace makroskopski je psivkastomrk isecak promera 20x10x10mm.
Dali je moguce da je to ostatak od trudnoce i sta me ceka dalje. Cula sam da moze da postane maligan i da ti napravi haos.
Molim nekog od lekara da mi objasni.
da li je moguce i sta me ceka
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik