svrbi...

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
holborna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 20, 2007 5:04 pm

svrbi...

Post od holborna »

uzasno me svrbi analni otvor. da li je zbog ishrane, stresa ili neke gljivice? da li mogu uzeti neku kremicu ili moram ici kod doktora? :roll:
jefi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Sep 18, 2007 2:31 pm

Post od jefi »

idi ipak kod doktora sta znas sta je!
Diane
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 17, 2007 8:18 pm

svrbi

Post od Diane »

Ako te svrbi samo analni otvor vrlo je moguce da imas gliste (od njih i nos moze da svrbi). Imala sam slicnu situaciju ali mene nije svrbeo samo anal.otvor i bila je u pitanju infekcija. Doktor me je poslao da uradim stolicu jer je sumnjao i na to. Ovo je moje iskustvo i moja pretpostavka. Nemoj da mazes nista dok ne odes kod doktora.
lela79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 04, 2007 6:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od lela79 »

Najverovatnije da su upitanju paraziti.Obavezno kod lekara!
holborna
Novi član
Novi član

Post od holborna »

hvala :) ...grozno! gliste! paraziti! grooozno... :( a kako sam ih dobila??
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Tesko da je zbog ishrane ili stresa. Verovatno su gljivice. Ne ceskaj se puno da ne napravis jos veci problem nego trk kod doktora.
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Re: svrbi...

Post od Djuu »

holborna napisao:uzasno me svrbi analni otvor. da li je zbog ishrane, stresa ili neke gljivice? da li mogu uzeti neku kremicu ili moram ici kod doktora? :roll:
Uradi perianalni bris i bris koze anusa i mislim da ce ti te dve analize biti dovoljne da otkrijes uzrok svraba.
holborna
Novi član
Novi član

Post od holborna »

hvala puno svima :))
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Nema na cemu . Samo jos da ti kazem (ukoliko resis da radis perianalni bris) da treba da ga uradis ujutro i da se ne kupas pre uzimanja brisa. Znaci - operes se uvece, ujutro na briseve.

Javi rezultate
holborna
Novi član
Novi član

Post od holborna »

a? hm... hm.. a ovaj.. kako se to radi?? :oops: ja sama? ju.. zamisljala sam ali nisam stigla do zakljucka... isto kao i urin?? ne zamisliv mi je tvoj odg
holborna
Novi član
Novi član

Post od holborna »

jos nesto me interesuje... sta god da je.. kako sam mogla dobiti?? to mi je najveca misterija...
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Pa ti jos uvek ne znas da li imas nesto ili nemas, glupo je pricati unapred.
Svrab moze da se javi i zbog gljivica, njihovo prisustvo utvrdice se pomocu brisa koze oko anusa, svrab mogu da izazovu i neke bakterije ali opet kazem, glupo je donositi zakljucke unapred.

Perianalni bris se radi tako sto se pomocu selotepa uzima otisak sa anusa, znaci nista spec., ne boli,mozda je malo neprijatno ali sve to je normalna stvar kao i odlazak kod ginekologa, sve to rade ljudi kojima je to posao, nagledali su se i guza i svega i svacega, ne brini.
holborna
Novi član
Novi član

Post od holborna »

merci beaucoup!!
Odgovori