Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Ako te svrbi samo analni otvor vrlo je moguce da imas gliste (od njih i nos moze da svrbi). Imala sam slicnu situaciju ali mene nije svrbeo samo anal.otvor i bila je u pitanju infekcija. Doktor me je poslao da uradim stolicu jer je sumnjao i na to. Ovo je moje iskustvo i moja pretpostavka. Nemoj da mazes nista dok ne odes kod doktora.
holborna napisao:uzasno me svrbi analni otvor. da li je zbog ishrane, stresa ili neke gljivice? da li mogu uzeti neku kremicu ili moram ici kod doktora?
Uradi perianalni bris i bris koze anusa i mislim da ce ti te dve analize biti dovoljne da otkrijes uzrok svraba.
Nema na cemu . Samo jos da ti kazem (ukoliko resis da radis perianalni bris) da treba da ga uradis ujutro i da se ne kupas pre uzimanja brisa. Znaci - operes se uvece, ujutro na briseve.
Pa ti jos uvek ne znas da li imas nesto ili nemas, glupo je pricati unapred.
Svrab moze da se javi i zbog gljivica, njihovo prisustvo utvrdice se pomocu brisa koze oko anusa, svrab mogu da izazovu i neke bakterije ali opet kazem, glupo je donositi zakljucke unapred.
Perianalni bris se radi tako sto se pomocu selotepa uzima otisak sa anusa, znaci nista spec., ne boli,mozda je malo neprijatno ali sve to je normalna stvar kao i odlazak kod ginekologa, sve to rade ljudi kojima je to posao, nagledali su se i guza i svega i svacega, ne brini.