promene na dojci!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
emilija2004
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 17, 2004 2:25 pm

promene na dojci!

Post od emilija2004 »

Pre 20-tak dana osetila sam bolove u levoj dojci.Bol sam osecala nocu kada spavam na jednoj strani pa se okrenem na drugu.Takodje mi se pre mesec dana na istoj dojci pojavila mala aknica koja je svrbela,pomalo vlazila i nakon 2-3 dana zarasla (na spoljasnjem delu dojke prema pazuhu).Onda su bolovi bili slabiji,u medjuvremenu sam imala cikus pa sam pre 2 dana bila kod ginekologa na kompletnom pregledu.Ostalo je OK ali na ultrazvuku leve dojke su primetili nesto vrlo malo,ali to nije cista tj. tu nema vode,vec ima neki materijal.Kazu da to nije nista ozbiljno ali da se javim za 3 meseca da vide da li se "to" uvecalo ili je isto.
Imam 36 godina,redovne cikluse,do sada nisam radjala,nisam imala abortuse i nisam koristila anti bebi pilule.Sada sam udata i zelim da ostanem trudna,jer nije vreme za cekanje ali se ujedno i bojim zbog ove pojave.Mada mi je lekar rekao da ti nema veze da slobodno mogu ostati u drugom stanju.
Sta vi mislite o svemu ovome?
Ja sam strasno zabrinuta i odmah pomisljam na najgore!
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

:o S obzirom da imaš više od 30.godina treba da uradiš mamografiju tj.Rtg dojki.
Postoji i tumorski marker za dojku.
UZ nije dovoljan za dijagnozu!
Mada verovatno i nije ništa strašno, netreba paničiti, smatra se da 70% žena ima benignu displaziju dojki. :D
JAKOVS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 2:04 am

Post od JAKOVS »

Ja imam godinama "cvoric" na dojci i nisam operisala iako mi je bila preporucena i ta solucija.Benigni tumorcic velicine lesnika,a pipa se i pri najobicnijem palpatornom pregledu.Trudna sam a moj ginekolog je to pogledao i rekao da,po njemu,ta dispazija ne moze da smeta u trudnoci,a ne bi ni trebala da predstavlja problem ni prilikom dojenja...treba pratiti da li se menja ovlik i velicina...ranije,pre trudnoce,je obicno bilo bolno oko ovulacije,a i sada zna da zaboli.
Odgovori