tablete za posle?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
N.I.N.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 08, 2007 9:44 am

tablete za posle?

Post od N.I.N. »

Imam 34 godine, nisam do sad radjala, nisam udata. Zabavljam se sa svojim deckom vise od godinu dana, i uvek koristimo kondom prilikom seksualnog odnosa. Sinoc se desilo nesto neverovatno, a to je da je kondom sa sadrzinom ostao u meni. Jedva sam uspela da ga odstranim, a sva sadrzina je, naravno, ostala u meni. Menstruaciju dobijam na tacno 26 dana, vec godinama, a juce mi je bio peti dan, koji je prosao skoro bez ikakvog krvarenja. Da li bi neko mogao da me posavetuje da li bi trebalo da uzmem tablete za posle, gde, da li mi treba uput, i kolike su uopste sanse za trudnocu? Nikada do sad nisam bila trudna, moj decko i ja smo razgovarali o deci, uskoro bi trebalo da pocnemo da zivimo zajedno, ali nisam sigurna da smo spremni za decu. Jednom davno uzela sam te tablete, i secam se da mi je bilo uzasno muka, povracala sam ceo dan, nisam sigurna ni da su tablete delovale. Mnogo hvala unapred svima na pomoci!
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

PA, sve zavisi koliko si spremna da rizikujes....
Mada ako bas dobijas TACNO onda je verovatno da ti nije plodni dan. AL to ne moze niko sigurno da ti kaze.
Mozda bi bilo dobro da pocnes da pijes pilule.
miLLica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 31, 2007 5:19 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od miLLica »

Ako tacno dobijas na 26 dana, plodni dani bi trebalo da ti budu od 6 do 16 dana... to je malo zeaznuto, s obzirom da vam se taj ''peh'' desio petog dana... :roll: Slazem se da to niko tacno ne moze da odredi...

Za tu pilulu ti ne treba recept, kupuje se u apoteci i kosta oko 400 din, a zove se POSTINOR2. Bitno je samo da je popijes u roku od 72h posle ''rizicnog'' odnosa.
To sto si prosli put imala mucnine, ne znaci da ne deluje vec svako od nas razlicito deluje na nju. To su ipak hormoni... A svaki lek ima neka nezeljena dejstva koja mogu doci do izrazaja...
Ja sam na primer tu pilulu popila pre desetak dana i nisam ih imala...
N.I.N.
Novi član
Novi član

Post od N.I.N. »

Ok, hvala, resila sam da ih kupim i popijem, pa ako treba i da pretrpim mucninu i povracanje jedan dan, bolje to nego da razmisljam....
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Samo vodi racuna, ako povracas do dva sata nakon uzimanja tablete, moras da uzmes sledecu, tako da ce to trebati dva pakovanja.
N.I.N.
Novi član
Novi član

dobila 4 dana nakon uzimanja tableta?!

Post od N.I.N. »

Uzela sam tablete, sve je proslo, hvala Bogu, normalno, bez mucnine i povracanja, ali danas, cetiri dana nakon uzimanja, dobila sam ?!!!! Da li je to normalno? Sta mogu da ocekujem? Sta ce sada biti s mojim menstrualnim ciklusom? Da li da odem kod lekara?
Hvala na svim savetima....
miLLica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 31, 2007 5:19 pm

Post od miLLica »

Uuuu, covece, nemam pojma....

U principu, u uputstvu pise da je moguce da ces dobiti pre vremena, ali tako brzo... :roll:

Mislim da ti je najbolje da vidis sa ginekologom.

Ja sam u principu dobila menstruaciju 5 dana po uzimanju tablete, ali sam odprilike tih dana i trebala da dobijem.
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 14, 2007 3:04 pm

Post od Shmizla »

to je krvarenje koje moze da se javi kao posledica pilula koje si popila. ako nije jako krvarenje i ne traje dugo mislim da ne moras kod lekara. Ciklus ce ti se sam posle nekog vremena opet uspostaviti. A ako ti krvarenje bude jako,idi kod svog ginekologa.

Inace,normalno je da posle ovih pilula dobijes ranije ili kasnije nego obicno
mn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 22, 2005 2:47 am

Post od mn »

Koliko ja znam u kutiji na uputstvu i pise da ce sledeca menstuacija biti oko PET dana nakon UZIMANJA POSTINORA! Tako da vi to trebalo da je sasvim normalno sto si dobila nakon cetiri. Pozz
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 14, 2007 3:04 pm

Post od Shmizla »

ja sam ih pila i ne secam se da tako pise...koliko ja znam pise da bi trebalo da dobije kad i obicno,iako se skoro kod svakog to poremeti
Odgovori