urologija ili nesto drugo

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Infekcija moze da izazove to krvavljenje i upravo te simptome koje ste mi naveli.
Za ovaj stadijum najbolje su injekcije.
Ako imate mogucnosti da kupite lekove,ja cu vam reci koje da kupite.
Uz sto vise tecnosti,naravno,kako bi se besika isprala.Znam da mnogo pece dok se izmokravate,ali tecnost morate da uzimate !!!
Da sam na vasem mestu,ja bih ponovo otisla kod lekara i sedela na glavi dok mi ne urade nesto konkretno !
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Postovana doktorice,hvala Vam sto ste mi se javili!
Sutra idem kod lekara i trazicu dalje pretrage jer i prije sam znala imati upalu ali ovako mi nikada nije bilo.Ti komadi sto sam izmokravala me muce i zbog toga smatram da se moraju dalje raditi pretrage.Videcu ako sve bude uredu do tada sta ce mi urolog reci ili raditi.Ja mislim da je potrebna cistoskopija da se vidi sta je u mehuru.Hvala Vam na vasem vremenu i na svemu!Javicu Vam se kada vise budem saznala!
Srdacan pozdrav! :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Doktorice dali su mi tablete-antibiotike CIPRO 500 mg,ujutro i navece!
Da li je 1000mg dnevno dovoljno da smiri upalu?Picu 7 dana!
Veliki pozdrav
p.s
ovde ne daju inekcije ne znam zasto!
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Odlicne su te tablete !!!
Ujutru i uvece 7 dana resice problem,ne brini,videces da ce ti posle druge tablete vec biti bolje.
Nagrevaj predeo besike nekim toplim peskiricem i mokri sto cesce ma koliko bolelo i sto vise tecnosti (dosadna sam sa tim ali je mnogo bitno).
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga doktorice bas mi je drago da znate za te tablete.Ja vec osecam poboljsanje ali me jos uvek boli na kraju moktenja i nadam se da ce proci.Malo su jake tablete za zeludac ali dobro samo nek mi pomaze.Nije mi jasno gde sam mogla toliko da se razbolim.Pijem jako puno tekucine,s obzirom da nisam ljubitelj cajeva pijem vodu.Probacu doktorice da grijem!
Dobila sam jos jedne tablete zovu se PHENAZO 200mg i one su bas za bolove prilikom mokrenja i tu vece cim su mi dali bolovi su se umirili.Ovde kod kuce ih jos nisam pila jer me puno,puno manje boli zahvaljujuci tim antibioticima.Jako sam sretna pa mi pisete!Ja cu Vam se javljati redovno i obavesticu vas o sledecim pretragama(ako ih bude bilo).
Ucininicu sve da saznam vise o svemu sto mi se desilo!
Puno,puno vas toplo pozdravljam!
Veliko HVALA za sve!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Doktorice da li je ovo tacno sto sam nasla na kompjuteru?

U mokraći se u manjoj ili većoj količini može naći i krvi. Tada mokraća može biti krvava samo u početku mokrenja, tokom čitavog mokrenja ili samo na kraju mokrenja. Ukoliko se krv u mokraći javlja samo u početku mokrenja, onda je u pitanju neko oboljenje završnog dela mokraćnog kanala ili njegovog izlaza iz bešike; u slučaju akutnog zapaljenja bešike, krv se u mokraći javlja na kraju mokrenja i mokrenje je praćeno jakim bolovima. U slučaju krvarenje iz bubrega ili tumora bešike, mokraća je krvava od početka do kraja mokrenja.

Sta Vi mislite za ovu zadnju recenicu jer je to bilo kod mene?
Pozdravljam Vas jos jednom! :P
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Da je tako ne bi vam bilo ni trunke bolje od tih lekova.
Ne brinite.
Kada se smiri infekcija sa svim svojim simptomima,znaci kada ozdravite od ovog,ako jos uvek postoji krv u mokraci obratite se lekaru koji ce vas nadam se uputiti da uradite cistoskopiju da bi se videlo da li ima nesto u besici cega ne bi trebalo tu da bude.Za sada,pod infekcijom,to se ne sme raditi.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Postovana Doktorice!
Evo bas sam dosla od mog lekara i zalila sam se da mi opet nije dobro,jako me pece i mokraca mi opet pocinje sve tamnija i tamnija.Bubreg me isto boli i na desnoj strani verovatno mokracni kanal.
Mislila sam da ce mi pomoci i pokusati ubrzati uroloski pregled ali on je jednostavno slegao ramenima i rekao mi ovo je ovde zdravstveni sistem.
Jako sam zabrinuta!
Posle kukanja odlucio je da me posalje da vadim krv i mokracu ponovo da se vidi funkcija bubrega.Ni ti nalazi nece biti gotovi do ponedeljka!
Nalaze mokrace iz bolnice tu vece su izgubili tako da zaista nemam reci!
Ja pijem puno tekucine i grijem bubreg i mehur ali mi se problemi polako vracaju.Nije mi jasno zasto me jako pece,ne samo kada mokrim nego i kada ne duboko unutra.Nadam se da ce sve biti uredu do kraja 9 meseca kada ce valjda urolog nesto preduzeti.Jos uvek se NADAM da je bila upala mada sam prije imala ali NIKADA nije bilo ovako.Krv je bila gusta i ugrusci su ispadali i zaista mi nije jasno ODAKLE su ti ugrusci dolazili.
Nadam se da necu proci kao moj pokojni otac i samo da Vam kazem da ste Vi svi zlatni doktori kod nas i da mnogi nisu svesni kako su sretni!
Meni ostaje da se nadam i MOLIM BOGA da mi se stanje ne pogorsa!
Hvala Vam na svakom savetu,razumevanju,vasem vremenu i zelji da mi pomognete!Javljacu Vam se redovno da Vas obavestavam sa mojim napredkom.Puno Vas srdacno pozdravljam! :P
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Hvala na pozdravima,zelim vam brzo ozdravljenje.
Sto se tice ugrusaka evo odakle : kod infekcije se ponekad javi ljustenje povrsinskog sloja mokracne besike kada se javljaju sitna krvarenja.Krv se u besici zgrusa i otud krvarenje sa ugruscima.Nije nista strasno,i ja sam to imala jednom.
Bolovi u bubregu-verovatno pesak ili se infekcija jednostavno prosirila prema bubregu.Ako se slucajno desi da dobijete visoku temperaturu,drhtavicu i groznicu sa jakim bolovima u bubregu,ne oklevajte nego hitno kod lekara jer je to znak upale bubrega.
Zao mi je sto ne mogu vise da vam pomognem.
Sta mislite o tome da dodjete kuci i da se lepo izlecite kod nasih lekara?
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga moja doktorice,nista me ne bi srecnijom ucinilo na svetu nego da mogu otici u moju lepu zemlju,obici moju staru jadnu samu majku i leciti se kod nasih lekara jer znam sigurno da bi se jako brzo resenje naslo.Za sada je to nemoguce iz puno razloga!
Cula sam da ima ovde jedna trgovina gde ima uvinog caja pa cu pokusati da ga nabavim i pijem.Zao mi je pa ovde u Kanadi nema ROWATINEXA jer kada sam drugi puta dobila kamen(davno je to bilo)tada su mi roditelji nabavili taj lek iz Nemacke POSTO GA TADA KOD NAS NIJE BILO.Nedugo posle popijene dve pune kutije kamen mi je usitnjen tako da sam ga izmokrila.Trazila sam u apotekama znaju za njega iz knjige ali ga nemaju ovde.Jedino mozda da mi kupi jedna zena posto za par dana ide u posetu majci,a cujem da ga ima kod nas.Ima ga u Americi nasla sam na kompjuteru ali nisam pristalica naruzdbi preko kompjutera posebno leka za koji ne znam ni kada je uvezen,ni koliko mu je rok trajanja.Bice dobro ako ta zena pristane da mi kupi kod nas i donese.Ja cu Vam se redovno javljati,posebno sa nalazima sledece nedelje-ako ih uopste dobijem.Ne mogu ni dan danas da razumem zasto nikome nedaju svoje nalaze,to je cista glupost.Svu Vam srecu zelim u zivotu!
Javljacu Vam se redovno!
Veliki topli pozdrav iz daleke Kanade! :P :P :P
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

pozdrav

Post od ontario »

Postovana doktorice evo me opet jer zelim nesto jos da Vas pitam!
Dva dana prije jakog krvarenja rezultati mokrace u bili uredu i nije BILO nikakve infekcije.
Zar je moguce da ni tu vece kada se desilo krvarenje nije bilo infekcije nego da je krvarenje bilo zbog neceg drugog?
Da li je tacno da svaki puta kada ima krvi u mokraci leukociti budu povecani?
Zabrinuta sam jer i novi nalazi su stigli i navodno da su uredu i da nema infekcije ali JA SE NE OSECAM TAKO!
Sta bi mogao da bude razlog ako zaista nije infekcija?
Zavrsila sam antibiotike ali ja se ne osecam dobro.Bubrezi me jako bole,pece me kada mokrim i jos uvek mi curi mokraca citav dan i citavu noc.Cudan mi je osecaj u mehuru i ne mogu skroz da se izmokrim.
Ono sto me najvise zanima je##
ako dva dana prije nije bilo infekcije KAKO sam je mogla dobiti tako brzo i imati toliko krvarenje?
Nadam se da sam Vam dobro objasnila i da cete razumeti sta Vas hocu pitati!
Zar se takva "INFEKCIJA"moze desiti preko noci?
Jos jednom Vam se puno zahvaljujem!
Pozdrav
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Re: pozdrav

ontario napisao: Zar se takva "INFEKCIJA"moze desiti preko noci?
Moze.
Samo sto je kod vas to najverovatnije ukombinovano sa peskom u bubrezima koji takodje dovodi do krvarenja i bolova u bubrezima.Tako da sada,infekcija je izlecena ali pesak jos uvek nije.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

cao

Post od ontario »

Postovana doktorice,Hvala Vam na odgovoru!
Ja sam danas dosla od lekara i u mokraci i dalje imam leukocita,samo sto nisu napisali koliko,jednostavno pise-SMALL sto znaci da ja i posle antibiotika imam upalu prouzrokovanu E-COLI.
Na moj zahtev bice mi uraden u ponedeljak ultra zvuk bubrega i mehura tako da ce nalazi biti gotovi sledece nedelje.Kazite Vi meni koliko moram tekucine popiti prije ultra zvuka?
Oni kazu 4 case prije pregleda ali DA BI bilo sto uspesnije DA LI TREBA da popijem sto vise?
To mi je jako bitno,znate vec i sami!
Meni nije dobro i nadam se da ce se uzrok pronaci.Kazite mi molim Vas zasto me antibiotici nisu skroz izlecili i sta da radim posto mi ih nije ponovo prepisao?
Sta mislite Vi?
Moj je doktor samo slegao ramenima i rekao mi pa ices kod urologa krajem 9 meseca.Ja cu opet zavrsiti u bolnici samo je pitanje dana.
Sta da radim???
Veliki srdacni pozdrav!
Odgovori