sta mi je-moze doktor da odgovori i svi

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
tamarra_ns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 18, 2007 12:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

sta mi je-moze doktor da odgovori i svi

Post od tamarra_ns »

Caos, molim Vas recite mi sta bi moglo da je u pitanju, jako sam zabrinuta. Imam 21 godinu, pijem vec vise od godinu dana kontraceptivne pilule Logest, imam stalnog decka, verni smo jedno drugom. Na polovini sam otprilike kutije i pojavio mi se crvenkast vaginalni sekret, onako kao dan dva pre nego sto treba da se dobije menstruacija, inace me nista ne pecka, ne svrbi, nije neprijatnog mirisa, sta je u pitanju?
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

U pitanju je verovatno "break-through bleeding", odnosno krvarenje tokom ciklusa koje je normalno kada pocnes sa nekim hormonskim kontraceptivima. Telo ce ti se uskladiti i to ce prestati, obicno posle par meseci ili mozda cak odmah sledeceg ciklusa. I jos nesto: to sto malo krvaris nema nikakve veze sa efektivnoscu pilule, znaci i dalje te stiti ako je redovno uzimas.
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Meni se nesto slicno desilo pre par meseci a pijem pilule skoro 2 godine. Mislim da je stres bio u pitanju.
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Da, nekad se desi i tokom uzimanja bilo kada ali je najcesce u pocetku. Meni se desilo mozda dva tri puta za nekoliko godina koriscenja pilula. Ali je prolazno i bezopasno osim sto smeta.
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Draga Tamarra
krvarenje pri uzimanju OCP se obično događa prvih nekoliko meseci njihovog uzimanja tzv. "break-through bleeding", s obzirom da ih vi uzimate godinu dana to ne bi trebalo da bude razlog vašeg krvarenja.

Ako ste pušač ili ste puniji moguće da su vam pilule "slabe". Ukoliko do sada niste idite i uradite ginekološki pregled, kolposkopiju i PAP, tek kada isključimo druge razloge možemo govoriti o "break-through bleeding".

Pozdrav Dr PeđaDj
tamarra_ns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 18, 2007 12:43 pm

Post od tamarra_ns »

hvala Vam mnogo na odgovorima, umirili ste me, mislim da cu sacekati da vidim oce li mi se ponoviti nakon sledece menstruacije, pa ako se ponovi svakako cu otici kod ginekologa. A ako nije u pitanju krvarenje zbog pilula, koja bolest moze da je u pitanju?
Odgovori