sta mi je-moze doktor da odgovori i svi
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Apr 18, 2007 12:43 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
sta mi je-moze doktor da odgovori i svi
Caos, molim Vas recite mi sta bi moglo da je u pitanju, jako sam zabrinuta. Imam 21 godinu, pijem vec vise od godinu dana kontraceptivne pilule Logest, imam stalnog decka, verni smo jedno drugom. Na polovini sam otprilike kutije i pojavio mi se crvenkast vaginalni sekret, onako kao dan dva pre nego sto treba da se dobije menstruacija, inace me nista ne pecka, ne svrbi, nije neprijatnog mirisa, sta je u pitanju?
U pitanju je verovatno "break-through bleeding", odnosno krvarenje tokom ciklusa koje je normalno kada pocnes sa nekim hormonskim kontraceptivima. Telo ce ti se uskladiti i to ce prestati, obicno posle par meseci ili mozda cak odmah sledeceg ciklusa. I jos nesto: to sto malo krvaris nema nikakve veze sa efektivnoscu pilule, znaci i dalje te stiti ako je redovno uzimas.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Draga Tamarra
krvarenje pri uzimanju OCP se obično događa prvih nekoliko meseci njihovog uzimanja tzv. "break-through bleeding", s obzirom da ih vi uzimate godinu dana to ne bi trebalo da bude razlog vašeg krvarenja.
Ako ste pušač ili ste puniji moguće da su vam pilule "slabe". Ukoliko do sada niste idite i uradite ginekološki pregled, kolposkopiju i PAP, tek kada isključimo druge razloge možemo govoriti o "break-through bleeding".
Pozdrav Dr PeđaDj
krvarenje pri uzimanju OCP se obično događa prvih nekoliko meseci njihovog uzimanja tzv. "break-through bleeding", s obzirom da ih vi uzimate godinu dana to ne bi trebalo da bude razlog vašeg krvarenja.
Ako ste pušač ili ste puniji moguće da su vam pilule "slabe". Ukoliko do sada niste idite i uradite ginekološki pregled, kolposkopiju i PAP, tek kada isključimo druge razloge možemo govoriti o "break-through bleeding".
Pozdrav Dr PeđaDj
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Apr 18, 2007 12:43 pm