da li je moguce da se navrati koksaki

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
milicica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 15, 2005 9:46 pm

da li je moguce da se navrati koksaki

Post od milicica »

Virus su mi otkrili 2004 . Pila sam amiodaron mesec i po dana ,pa kasnije i propafen.Medjutim u ono vreme,kada je bila infekcija rekli su mi da mi je zadebljan perikard i da ,posto imam zaliske da se i oni zadebljali.E sad ...
Do pre dva meseca bila sam "mirna" nisam imala neke znacajnije tegobe.Inace da napomenem da sam zbog koksakija kako su mi rekli dobila i hipoglikemiju mada sam sa njom prosla samo sa dijetom..
Ono sto mene brine to je sto mi j e moj kardiolog koji me pratio sve ove godine odlucio od novembra prosle godine da ne pijem nista od lekova kao sve je ok...Medjutim nosila sam holter pre tri meseca i sve je bilo ok , dok ,mi se pre dva meseca nije javio strasan bol u grudima i oni kao ajde opet da nosim holter i ima sta da se vidi....Sve preskok do preskoka a i kako su mi oni to rekli ja sad ne znam ima 5 u nisu vezanih vesa a kazu da to nije dobro..STo se tice zaliska kazu da se svi ugibaju put ka nazad a doca mi rekao da su otvoreni mnogo ...sto me jako uplasilo...Poslao me u bg na ispitivanje neko ali tamo su me stvarno "divno"docekali..doca kod kog su me uputli kao zauzet tako mi rekao i poslao me kod njegovog kolege a ovaj je poceo da mi se dere nije hteo ni da me saslusa samo mi rekao uzimaj minsetil 2*1 ,diklofen za te bolove koje imam i sedativ neki da me smiri ..Ali ja stvarno nisam napeta i nervozna...Ja sam bas smirena osoba.. Dakle niko nije pogledo pravu sliku onog za sta su me poslali...A da.cak je taj docanaglasio da se minsetil ne moze naci kod nas nego licno njemu da se obratim ,da ga potrazim i da mi naruci iz grcke... Mada sam ja uspela da ga nadjem sama...A naravno pocela sam da ga pijem...Edjutiim meni vec mesec dana opet ona temperatura krece se izmedju 37 do 37,4 . MIslim znam d a nije to neka temperatura ali opet ne mogu da funkcionisem lepo.Cak se desilo pre par dana opet ono podrhtavanje organizma kao pre,gusenje ubrzan rad srca ,malaksalost i neka vrtoglavica a pritisak varirao ...Skoci pa padne i sve tako.. Na kraju sam zavrsila u hitnoj pomoci gde mi je pritisak bio 80\40 i dali mi infuziju da me osveze i vitamine naravno i evo primam je vec nekoliko dana al ja i dalje imam temperaturu i zamaram se... imala sam jake bolove u grudima 15tak danaJA to donekle povezujem sa ovim vrucinama al opet nije svejedno ;) Tako da zelim da znam da li je moguce da se posle tri godine ponovo navratio.Poslacu serum na Torlak da mi urade analize...Inace da imala sam i cytamegalo pre koksakija ako nesto znaci i imam ceste bradikardije cak puls dodje na 37 pa posle skoci na 150.VIse ni sama ne znam sta da mislim,ubedjuju me da ne moze da se vrati al meni sve ukazuje na njega...
Hvala Vam unapred na odgovoru
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

VIse ni sama ne znam sta da mislim,ubedjuju me da ne moze da se vrati al meni sve ukazuje na njega...
Ko vas ubedjuje? Naravno da moze da se "vrati", odnosno da dobijete reinfekciju. nema dozivotnog imuniteta na coxackie.

Neke od tegoba koje opisujete lice na posledice starog miokardita...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
milicica
Stalni član
Stalni  član

Post od milicica »

a ovaj lek koji pijem Minsetil jel hoce on da izazove pad pritiska i
tako neke reakcije organizma ? Mislim jel to moze da bude reakcija organizma dok se ne privikne na njega....Sta bi trebala po Vasem misljenju da radim?Posto mi stvarno smeta ova temperatura jel to nece da mi pogorsa vec postojece stanje ?

Inace da ...Pitali ste me ko mi ovo govori da se ne moze navratiti ... Da Vam kazem ja sam iz Prokuplja malog grada gde niko nije znao sta taj virus moze da ucini ,maltene sam im dosla ko zamorce da na mene ispituju i sad kako me ko god sretne od doktora svi kao e hvala ti ,sad znamo sta treba da radimo...Bas mi je sinoc jedna doktorica prisla i rekla kako je imala pacijenta sa istim tegobama kao ja i kao rekla mu:"e imam ja jednu devojcicu tj.poznajem je saljite serum na Torlak " Sto je najgore kad god to neko spomene svi onako sa osmehom na licu a ja to mrzim...Mislim nisam mala imam 25 godina ali oni mi svi govore navikni sa tim da zivis al meni smeta kad usporeno radi ili kad je tahikadija u pitanju ....I kad imam te jake bolove izbegavam da idem kod lekara bas iz tog razloga ,zato sto krenu svi s"pitanjima sta osecas pa uce na meni.....
Hvala Vam na odgovoru
jelenans
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 09, 2005 3:47 pm

Post od jelenans »

Da, i ja misliim da su to posledice starog miokardita.Ono sto kazu zalisci se "ugibaju" mislim da je to prolaps, samo zavisi koliki i da li sa ili bez mitralne regurgitcije(to poakaze UZ srca, sam proplaps ne znaci ama bas nista, dok mitralna regurgitacija moze da iskompikuje ali to uvek naznace na nalazu UZ srca i nalazu lekara)Da, onih pet VES za redom nisu dobre, (i ja ih tako ponekad imam kad sam bas jaaaako umorna)ali vremenom naucite da slusate svoje telo i da ga ne dovodite u stanje umora takvo da izazovete vise vezanih VES, i mislim da neki lek mora regurano da uzimate ali to vec kardiolog odlucuje...I da, opet moj savet svima sa VES sumece teblete megnezijuma kao dodatak :D .
pozdrav
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Milicice,
koxaki može da se vrati ,ja sam ga imala i nadam se da ga više neću nikad ''videti i čuti za njega''.

Najsigurnije je daj krv na analizu,jer niko ne može da tvrdi sa sigurnošću da li je ili nije! Jedino što bi bilo dobro da imaš uput za Torlak jer se analiza plaća mislim 16000 ili 18000-ja sam zvala skoro nešto ,ali sam zaboravila!

I naravno ,dobar ,ozbiljan kardiolog ,ako do takvog možeš da dođeš!
Pozdrav
jelenans
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 09, 2005 3:47 pm

Post od jelenans »

PS, i veruj mi, Milicice, i meni je dosta kad mi moj kardilog kaze"Jelena, morate se navici".lakse reci nego uciniti :D
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Jelenans, pa jel i tebi tako rečeno? Ja sam ubeđivala da je greška u lekaru koji promenu srčanog ritma ,može nazvati navikom! Tako je i meni rekao ''morate naučiti da živite sa tim'' :o :o :o I to ne jedan ,jer mi je aj odmah bio sumnjiv (iovako sam sva sumnjičava) ,odem do drugog ,on mi je rekao ,da to neću imati ceo život ,ali da moram se naviknuti.....
sad mi je lakše kad čuh da je još nekom rečeno :cry:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Minsetil nije lek koji bih ja ikome prepisao... Ali, sta da Vam kazem - nisam Vas licno pregledao, pa nema prava da kritikujem ili da predlazem terapiju...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
milicica
Stalni član
Stalni  član

Post od milicica »

Hvala Vam ,mnogo znaci kad ima neko da mi bjasni i kaze neke stvari...Ja sam jako zabrinuta zbog ove temperature koja sad dodje i do 37.5 :( ali dobro.. Samo se bojim da se to ne odrazi opet na srculence...
Inace ovaj lek sto pijem dao mi je doktor Mrdja u Bgu pre nedelju dana a sa tim se slozio i dr.Grujic.Ja ne znam vise sta da mislim pila sam tolike lekove da se prosto nekad i zapitam dal je uopste trebalo to tako...ZAto sto znam da ne znaju nista ovi doktori(ovo se odnosi na doktore u pku) ..Jos sto je najgore niko nece da kako oni to kazu preuzme odgovornost,tako da cutim i trpim.Juce mi je opet bilo tesko opet mi pao pritisak, malaksala skroz, nisam mogla ni da govorim ....Dali su mi da primam infuziju vitamine nekoliko dana,kazu da me osveze malo a i smrsala sam 2 kg.sada sam na 45kg.
Imam jos nekoliko pitanjca...Posto ja imam 25 godina normalno je da razmisljam o trudnoci ,pa me interesuje jel ovo nece da mi stvara neke probleme?I interesuje me, dali je MInsetil toksican kao Amiodaron ? :(
Odgovori