Meni je promena u ishrani pomogla da praznjenje creva bude par puta dnevno umesto par puta nedeljno.
Povecala sam u ishrani: zitarice, crni pirinac, crni hleb, pahuljice bogate celulozom, dosta voca i povrca.
protiv neredovne stolice ima li leka
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
medi napisao:Meni je promena u ishrani pomogla da praznjenje creva bude par puta dnevno umesto par puta nedeljno.
Povecala sam u ishrani: zitarice, crni pirinac, crni hleb, pahuljice bogate celulozom, dosta voca i povrca.
Ovo je odlican predlog, nikakvi Bekunis-i i te stvari od sene koje razaraju stomak i dovode do tako nesnosnih grceva da sam ja imala utisak da ce utroba kroz stomak da mi ispadne!!
Ako to ne pomogne, u biljnoj apoteci "Josif Pancic" prodaju sjajan caj, ja ne znam koji mu je tacan naziv, samo sam trazila da mi daju "nesto protiv zatvora" i on sjajno regulise stolicu.
Lenja creva treba "leciti", sto vise setnje i sto manje sedenja, jer mogu da prouzrokuju velike probleme, imam drugaricu koja ima iritabilni kolon koji je bukvalno vezao za kucu

Najbolje bi bilo da se promeni ishrana, sto vise "zdrave" hrane, zitarica i cajeva, voca i povrca i to sto pre uvesti u ishranu, jer problemi mogu potpuno da poremete zivot.