protiv neredovne stolice ima li leka

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

medi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 9:44 pm

Post od medi »

Meni je promena u ishrani pomogla da praznjenje creva bude par puta dnevno umesto par puta nedeljno.
Povecala sam u ishrani: zitarice, crni pirinac, crni hleb, pahuljice bogate celulozom, dosta voca i povrca.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

medi napisao:Meni je promena u ishrani pomogla da praznjenje creva bude par puta dnevno umesto par puta nedeljno.
Povecala sam u ishrani: zitarice, crni pirinac, crni hleb, pahuljice bogate celulozom, dosta voca i povrca.

Ovo je odlican predlog, nikakvi Bekunis-i i te stvari od sene koje razaraju stomak i dovode do tako nesnosnih grceva da sam ja imala utisak da ce utroba kroz stomak da mi ispadne!!

Ako to ne pomogne, u biljnoj apoteci "Josif Pancic" prodaju sjajan caj, ja ne znam koji mu je tacan naziv, samo sam trazila da mi daju "nesto protiv zatvora" i on sjajno regulise stolicu.

Lenja creva treba "leciti", sto vise setnje i sto manje sedenja, jer mogu da prouzrokuju velike probleme, imam drugaricu koja ima iritabilni kolon koji je bukvalno vezao za kucu :( i godinama ne moze da se izleci uz masu antibiotika od kojih joj je i zeludac stradao, te se sada i sa cirom muci. Radila je mali milion puta i kolonoskopiju i gastroskopiju i biopsiju tankog i debelog creva...........ma bas se muci!! :(

Najbolje bi bilo da se promeni ishrana, sto vise "zdrave" hrane, zitarica i cajeva, voca i povrca i to sto pre uvesti u ishranu, jer problemi mogu potpuno da poremete zivot.
Odgovori