Kardioverter
Kardioverter
Kada treba razmisljati o kardioverteru? Naime prijatelju se prvi put javio napad tahikardije oko 200,nakon cega je hospitalizovan,radjeni su mu EHO i katetrizacija i nalazi su uredu.Posle toga radjeno je elektrofiziolosko ispitivanje i ablacija i nisu pronasli nista pa predlazu kardioverter.Dijagnostikovali su mu Tahikardija paroxismalis non specifikata(ako sam dobro napisala). Inace on ima 31 godinu i ovo mu se javilo samo jedan put.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
O ovome odlucuju samo najiskusniji kardiolozi. Obzirom na samo jednu epizodu, malo je neobicno da se radi kardioverzija, ali niste napisali je li pacijent uveden u normalan sinusni ritam (da li ima i aritmiju?), ili mozda ima jos uvek prisutnu tahikardiju u miru (ili oboje, tahiaritmiju?)
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Uradjena je MR i otkrili su promenu na desnoj komori (valjda aritmogena???)i dalje se predlaze kardioverter i ako pacijent nema nikakve tegobe jer se nezna kada ce ponovo nastupiti tahikardija i kakvog tipa.Znam da postoje izvesna ogranicenja nakon ugradnje ovog aparata.Dali postoji neki sajt za vise informacija o svemu ovom.
Zahvaljujem se dr Ivici na odgovorima. Preporuceni sajt nije los, daje dosta objasnjenja o nacinu rada uredjaja. Sto se tice kvaliteta zivota osoba sa ugradjenim kardioverterom nema mnogo podataka.Interesuje me kako se ponasati nakon ugradnje,mislim na fizicku aktivnost,voznju,zaposlenje i sl.Ako neko ima podatke o tome molim da posalje odgovor.
Cula sam i ja za devojku koja je trcala maraton.
Mom prijatelju su na MR srca zakljucili da ima suspektnu aritmogenu displaziju desne komore(najmanje jedan major i najmanje dva minor kriterijuma),nema tipicne masne infiltracije ali se ona ni ne iskljucuje,ipak je ugradjen kardiovrter.Interesuje me da li je Ticlodix dobra zamena za Cor-AS-100 jer je alergican na andol.
Ekg nakon intervencije sinusni ritam,levogram,FS68/min,negativan T talas u D2,D3,AVF,prelazna zona u V4.Da li bi se mogao uraditi holter jer nije radjen?
Mom prijatelju su na MR srca zakljucili da ima suspektnu aritmogenu displaziju desne komore(najmanje jedan major i najmanje dva minor kriterijuma),nema tipicne masne infiltracije ali se ona ni ne iskljucuje,ipak je ugradjen kardiovrter.Interesuje me da li je Ticlodix dobra zamena za Cor-AS-100 jer je alergican na andol.
Ekg nakon intervencije sinusni ritam,levogram,FS68/min,negativan T talas u D2,D3,AVF,prelazna zona u V4.Da li bi se mogao uraditi holter jer nije radjen?