Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.
Imam 21 god.,i fizioterapeut mi je rekao da proverim stitnu zlezdu jer mu se cini da mi je malo uvacana..
Ultrazvuk stitne i mekih tkiva vrata je u redu.Analize T3,T4,TSH,PTH su u redu ali mi je anti tpo at 181 a ref. vrednost je <34.Doktor koji je pogledao rezultate i koji je radio pregled je rekao da je sve u redu i da mi je neki virus ''protrcao'' kroz organizam pa da je zbog toga poviseno.Kako se to snizava i da li moze da ima veza sa zubom(raste mi umnjak)?
Ne leci se nikako (mislim, ne postoji terapija za snizenje tih antitela), ali bi trebalo da uradis UZ stitne, pa ces verovatno ici na 3 meseca na kontrole.
Isti problem imam i ja, s'tim sto je meni at tpo oko 600, nisam jos uvek za terapiju, jer su mi svi ostali nalazi (kao i tebi) u redu, a dijagnoza mi je latentni Hasimoto (ovo sto ti je napisao dr Ivica!!).
Idi kod endokrinologa, odradi UZ i onda ces sve znati!!