anti tpo at

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Jox_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 09, 2007 8:39 am

anti tpo at

Post od Jox_ »

Imam 21 god.,i fizioterapeut :o mi je rekao da proverim stitnu zlezdu jer mu se cini da mi je malo uvacana..
Ultrazvuk stitne i mekih tkiva vrata je u redu.Analize T3,T4,TSH,PTH su u redu ali mi je anti tpo at 181 a ref. vrednost je <34.Doktor koji je pogledao rezultate i koji je radio pregled je rekao da je sve u redu i da mi je neki virus ''protrcao'' kroz organizam pa da je zbog toga poviseno.Kako se to snizava i da li moze da ima veza sa zubom(raste mi umnjak)?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Verovatno imate autoimuni tireoiditis... Savetovao bih endokrinoloski pregled.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Jox_
Novi član
Novi član

Post od Jox_ »

Icicu cim se zavrsi ispitni rok.
Koliko je to opasno i kako se leci?
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Ne leci se nikako (mislim, ne postoji terapija za snizenje tih antitela), ali bi trebalo da uradis UZ stitne, pa ces verovatno ici na 3 meseca na kontrole.

Isti problem imam i ja, s'tim sto je meni at tpo oko 600, nisam jos uvek za terapiju, jer su mi svi ostali nalazi (kao i tebi) u redu, a dijagnoza mi je latentni Hasimoto (ovo sto ti je napisao dr Ivica!!).

Idi kod endokrinologa, odradi UZ i onda ces sve znati!!

Pozz, majja :wink:
Jox_
Novi član
Novi član

Post od Jox_ »

Uradila sam UZ i sve je u redu,nemam nikakve promene.Rekli su mi da dodjem za 6 meseci.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Jox_ napisao:Uradila sam UZ i sve je u redu,nemam nikakve promene.Rekli su mi da dodjem za 6 meseci.

Pa kako ti onda nisu objasnili sta ti je??!

Ti si verovatno na 6, jer su ti niza antitela od mojih!! :wink:
Odgovori