Ovo mi je veoma bitn,jer se jako lose osecam.preterano sam gojazana i kilaza stalno skace jela,nejela.Visoka sam 162 cm,teska 85kg.uU poslednje dve godine sam se ugojila 20 kg.Pregledala sam hormone, mislim da nisu tako losi.tsh0.252,ft3-5.4,ft4-21.78,tg-4.0,tg-antitela 64.97,mcat-233:sada je dijagnoza EUTHYREOSIS, A PRE TRI MESECA
STRUMA NODOSA GL.THYREOIDEAE LOBI DEX HYPERTHYREOSIS SUBCLINICAL/PCOS.
RADILA SAM I HORMONE CORTIZOL U 8H UJUTRU -506.5:LEPTIN 28
GRELIN 590.NEMAM TERAPIJU.
pRIMETILA SAM DA MI JE JAKO SMANKEN LIBIDO, SVAKI DAN MI SE MASTI KOSA I JAKO POJACANA MALJAVOST BRADE,DEPRESIVNA(VEROVATNO ZBOG GOJAZNOSTI),kADA JEDEM NORMALNO KILAZA SKACE PEZ PRESTANKA ,KADA SAM NA DIJETI KILAZA STOJI,ALI NEGUBIM NISTA.STA DA URADIM.zIVIM U vALJEVU,VOLELA BIH DA SE NEKO DETALJNIJE POZABAVI SAMNOM.dA LI MI JE POREMECEN METABOLIZAM I KO SE BAVI TIME.oCAJNA SAM, POMOZITEMI,POSAVETUJTE ME.iMA LI JOS NEKIH ANALIZA KOJE BI DALE ODGOVOR NEKONTROLISANOM GOJENJU.
nekontrolisano gojenje
Nisam strucna ali znam da je za PCOS jako bitno da smrsas. Probaj da uvedes vise fizicke vezbe u toku dana, kretanje i sl, hrani se zdravo sto vise voca i povrca, kuvano meso, izbaci slatkise, sokove, beli hleb i beli pirinac.
Verujem da je gojaznost posledica poremecaja hormona ali moras da nesto uradis po tom pitanju jer ces ozbiljno ugroziti zdravlje.
Pozdrav
Verujem da je gojaznost posledica poremecaja hormona ali moras da nesto uradis po tom pitanju jer ces ozbiljno ugroziti zdravlje.
Pozdrav