nekontrolisano gojenje

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
viki13
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 17, 2007 11:05 pm

nekontrolisano gojenje

Post od viki13 »

Ovo mi je veoma bitn,jer se jako lose osecam.preterano sam gojazana i kilaza stalno skace jela,nejela.Visoka sam 162 cm,teska 85kg.uU poslednje dve godine sam se ugojila 20 kg.Pregledala sam hormone, mislim da nisu tako losi.tsh0.252,ft3-5.4,ft4-21.78,tg-4.0,tg-antitela 64.97,mcat-233:sada je dijagnoza EUTHYREOSIS, A PRE TRI MESECA
STRUMA NODOSA GL.THYREOIDEAE LOBI DEX HYPERTHYREOSIS SUBCLINICAL/PCOS.
RADILA SAM I HORMONE CORTIZOL U 8H UJUTRU -506.5:LEPTIN 28
GRELIN 590.NEMAM TERAPIJU.
pRIMETILA SAM DA MI JE JAKO SMANKEN LIBIDO, SVAKI DAN MI SE MASTI KOSA I JAKO POJACANA MALJAVOST BRADE,DEPRESIVNA(VEROVATNO ZBOG GOJAZNOSTI),kADA JEDEM NORMALNO KILAZA SKACE PEZ PRESTANKA ,KADA SAM NA DIJETI KILAZA STOJI,ALI NEGUBIM NISTA.STA DA URADIM.zIVIM U vALJEVU,VOLELA BIH DA SE NEKO DETALJNIJE POZABAVI SAMNOM.dA LI MI JE POREMECEN METABOLIZAM I KO SE BAVI TIME.oCAJNA SAM, POMOZITEMI,POSAVETUJTE ME.iMA LI JOS NEKIH ANALIZA KOJE BI DALE ODGOVOR NEKONTROLISANOM GOJENJU.
medi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 9:44 pm

Post od medi »

Nisam strucna ali znam da je za PCOS jako bitno da smrsas. Probaj da uvedes vise fizicke vezbe u toku dana, kretanje i sl, hrani se zdravo sto vise voca i povrca, kuvano meso, izbaci slatkise, sokove, beli hleb i beli pirinac.
Verujem da je gojaznost posledica poremecaja hormona ali moras da nesto uradis po tom pitanju jer ces ozbiljno ugroziti zdravlje.
Pozdrav
Odgovori