PH - vrednost u vagini hitno pomoc

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
MiaZ
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 22, 2006 9:30 am

PH - vrednost u vagini hitno pomoc

Post od MiaZ »

Zdravo svima koj ucestvuju na forumu i pomaze sa svojim znanjem ili iskustvama.
Pisem jer imam problem ili bar ja mislim da ga imam.32 mi je godina, udata sam 3,5 godine i nisam radjala.Po pretrage doktor mi je rekao da imam policisticne jajnike, miom na materici, ranica koja je jos u nekoj pocetnoj fazi i ne treba joj nikakav tretman (bar za sada).
Sad me muci nesto drugo.Imam osecaj da nesto nije u redu sa PH- vrednoscu u vagini.Osetila sam to pri odnose jer pri svaki odnos meni se vagina ne navlazni i odnos postaje bolan.
Molila bi da mi netyko kaze sta bi moglo da bude i koje pretrage bi trebala izvrsiti kako bi saznala sta se desava sa mnom.
Puno pozdrava
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od OljaA »

Ph vrednost nema mnogo veze sa vlaženjem, sa tim mnogo ima više to koliko ti je do sexa stalo i koliko to želiš.
Zašto za početak ne probaš sa lubrikantima, oni će da navlaže, biće ti lepše i možda ti pomognu za kasnije da se više opustiš, i možda da ih više i ne koristiš.
Slika
lela77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 01, 2007 5:50 pm

Post od lela77 »

za taj problem možeš da koristiš vagitorije sa kantarionom. Služe za negu sluzokože vagine. Nisu od svih proizvođača istog kvaliteta . Meni je to ginekolog preporučivao jer sam imala taj problem suvoće pri pregledu.Pokušaj
Pozdrav
MiaZ
Novi član
Novi član

Post od MiaZ »

Hvala na odgovoru.Ja sam pomislila da je nesto vezano uz hormone.Iz kog proizvodjaca su najbolje kantarionove vaginalete?
lela77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 01, 2007 5:50 pm

Post od lela77 »

Proizvodi ih Šabac, zelena kutija
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Suvoca ima veze za Ph vrednoscu i moze da bude prozurokovana hormonskim promenama. Neke prirodne vaginalete su najbolji pokusaj u prvo vreme a ako se nastavi naravno - lekaru.
MiaZ
Novi član
Novi član

Post od MiaZ »

Molila bi da mi neko kaze koji hormoni su u pitanju.Ako bi pravila hormonski status sta bi trebala ispitivati?
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Hormoni rade u tandemu - znaci da balans svih hormona utice na suvocu. Pri tome prvenstveno mislim na estrogen i progesteron. To prvo treba proveriti, ali kad ti se vec vadi krv, onda pogledaj sve - i testosteron, prolaktin, a i onda hormone stitne zlezde (TSH). To ne moze da utice na suvocu nego ako se vec bockas da obavis sto vise :wink:
Odgovori