Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Zdravo svima koj ucestvuju na forumu i pomaze sa svojim znanjem ili iskustvama.
Pisem jer imam problem ili bar ja mislim da ga imam.32 mi je godina, udata sam 3,5 godine i nisam radjala.Po pretrage doktor mi je rekao da imam policisticne jajnike, miom na materici, ranica koja je jos u nekoj pocetnoj fazi i ne treba joj nikakav tretman (bar za sada).
Sad me muci nesto drugo.Imam osecaj da nesto nije u redu sa PH- vrednoscu u vagini.Osetila sam to pri odnose jer pri svaki odnos meni se vagina ne navlazni i odnos postaje bolan.
Molila bi da mi netyko kaze sta bi moglo da bude i koje pretrage bi trebala izvrsiti kako bi saznala sta se desava sa mnom.
Puno pozdrava
Ph vrednost nema mnogo veze sa vlaženjem, sa tim mnogo ima više to koliko ti je do sexa stalo i koliko to želiš.
Zašto za početak ne probaš sa lubrikantima, oni će da navlaže, biće ti lepše i možda ti pomognu za kasnije da se više opustiš, i možda da ih više i ne koristiš.
za taj problem možeš da koristiš vagitorije sa kantarionom. Služe za negu sluzokože vagine. Nisu od svih proizvođača istog kvaliteta . Meni je to ginekolog preporučivao jer sam imala taj problem suvoće pri pregledu.Pokušaj
Pozdrav
Suvoca ima veze za Ph vrednoscu i moze da bude prozurokovana hormonskim promenama. Neke prirodne vaginalete su najbolji pokusaj u prvo vreme a ako se nastavi naravno - lekaru.
Hormoni rade u tandemu - znaci da balans svih hormona utice na suvocu. Pri tome prvenstveno mislim na estrogen i progesteron. To prvo treba proveriti, ali kad ti se vec vadi krv, onda pogledaj sve - i testosteron, prolaktin, a i onda hormone stitne zlezde (TSH). To ne moze da utice na suvocu nego ako se vec bockas da obavis sto vise