Krvarenje (za ObGyn)

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
melody
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm

Krvarenje (za ObGyn)

Post od melody »

Imam problem sa krvarenjem van ciklusa. Cesto mi se javlja na sredini, pretpostavljam da bi to moglo biti ovulatorno krvarenje, ali prosli mesec mi se javilo dva puta, cetrnaesti i 24-ti dan ciklusa u trajanju od po jedan dan, i nakon sledece menstruacije par dana po prestanku ciklusa i jedanaesti dan opet. Radila sam uzv pregled, imam policisticne jajnike, ostalo je ok. Brisevi na bakterije su bili u redu. Inace prosle godine sam imala dva spontana pobacaja usled nerazvijanja ploda (blighted ovum). Sta bi trebalo jos da prekontrolisem? Help!
baki78
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 1:34 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od baki78 »

Takva krvarenja se javljaju kod takvih jajnika.Pitanje je dali vi imate sindrom policisticnih jajnika ili samo policisticne jajnike.
Uradite hormonski status ukljucujuci i hormone stitne zlezde.
Sve vam je ovo bitno i zbog trudnoce posle. :roll:
melody
Novi član
Novi član

Post od melody »

Baki, hvala na odgovoru! Planiram i pregled hormona i kolposkopiju. Inace, imam 30 godina i pripremam se za novi pokusaj trudnoce, ovaj put uspesne nadam se :wink:
melody
Novi član
Novi član

Post od melody »

Baki, hvala na odgovoru! Planiram i pregled hormona i kolposkopiju. Inace, imam 30 godina i pripremam se za novu trudnocu, ovaj put uspesnu nadam se :wink:
baki78
Stalni član
Stalni  član

Post od baki78 »

SRECNO!!!!
Javi sta si uradila. Obavezno mi posalji rezultate.POZZ. :lol: :P
melody
Novi član
Novi član

Post od melody »

Evo mene sa rezultatima!

Kolposkopija - druga grupa. Vaginalni sekret - treca grupa bez simptoma.

FSH - 7,98 mIU\mL
LH - 3,77 mIU\mL
PROGESTERON - 1,38 nmol\L
PROLAKTIN U 8 h - 256,27
PROLAKTIN U 11 h - 196,83 mIU\mL
T4 - 116,4 nmol\L
hTSH - 1,885 uIU\mL
CORTISOL JUT. - 639,5 nmol\L

Krv sam vadila drugi dan ciklusa, tako da su svi rezultati u granicnim vrednostima. Medjutim, ovaj mesec sam opet imala krvarenje oko sredine (recimo 13-ti dan) i danas nakon odnosa (18-ti dan). U ponedeljak (21-i dan) cu ponoviti FSH, LH i progesteron.
Molim za komentar :cry:
baki78
Stalni član
Stalni  član

Post od baki78 »

Izvini sto kasnim.Hormonski status treba da se radi 2-3 , 14 i 21 dan.Tek tada se rezultati mogu sagledati u potpunosti.
Prolaktin varira na nervnoj bazi tako da nemas potrebe da ga radis vise puta u toku dana ako ne prelazi gornje granicne vrednosti ili obrnuto.
Znaci nema ranice.? Hm,hm a gde ti je testesteron (muski hormon.)?
Da li si uzvucno pratila folikul do kog stepena zrlelosti dodje .
Krvarenja mogu da se jave i prilikom pucanja tih vodenih cistica.One nastaju kada nepostoje ovulacije svakog meseca.Folikul krene ali ne dodje do pucanja i jajna celija koja treba da izadje ostaje tu zarobljena .Prosto receno to su te vodene ciste. :-? :D
Zanima me kakvi su rezultati spermograma tvog supruga.Mozes jednostavno da posaljes koliko ima pokretljivih (zdravih) a koliko "bolesnih" spermatozida koji mogu da oplode jajnu celiju i da dovedu do "bolesnog" ploda? :roll:
Odgovori