Krvarenje (za ObGyn)
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Krvarenje (za ObGyn)
Imam problem sa krvarenjem van ciklusa. Cesto mi se javlja na sredini, pretpostavljam da bi to moglo biti ovulatorno krvarenje, ali prosli mesec mi se javilo dva puta, cetrnaesti i 24-ti dan ciklusa u trajanju od po jedan dan, i nakon sledece menstruacije par dana po prestanku ciklusa i jedanaesti dan opet. Radila sam uzv pregled, imam policisticne jajnike, ostalo je ok. Brisevi na bakterije su bili u redu. Inace prosle godine sam imala dva spontana pobacaja usled nerazvijanja ploda (blighted ovum). Sta bi trebalo jos da prekontrolisem? Help!
Evo mene sa rezultatima!
Kolposkopija - druga grupa. Vaginalni sekret - treca grupa bez simptoma.
FSH - 7,98 mIU\mL
LH - 3,77 mIU\mL
PROGESTERON - 1,38 nmol\L
PROLAKTIN U 8 h - 256,27
PROLAKTIN U 11 h - 196,83 mIU\mL
T4 - 116,4 nmol\L
hTSH - 1,885 uIU\mL
CORTISOL JUT. - 639,5 nmol\L
Krv sam vadila drugi dan ciklusa, tako da su svi rezultati u granicnim vrednostima. Medjutim, ovaj mesec sam opet imala krvarenje oko sredine (recimo 13-ti dan) i danas nakon odnosa (18-ti dan). U ponedeljak (21-i dan) cu ponoviti FSH, LH i progesteron.
Molim za komentar
Kolposkopija - druga grupa. Vaginalni sekret - treca grupa bez simptoma.
FSH - 7,98 mIU\mL
LH - 3,77 mIU\mL
PROGESTERON - 1,38 nmol\L
PROLAKTIN U 8 h - 256,27
PROLAKTIN U 11 h - 196,83 mIU\mL
T4 - 116,4 nmol\L
hTSH - 1,885 uIU\mL
CORTISOL JUT. - 639,5 nmol\L
Krv sam vadila drugi dan ciklusa, tako da su svi rezultati u granicnim vrednostima. Medjutim, ovaj mesec sam opet imala krvarenje oko sredine (recimo 13-ti dan) i danas nakon odnosa (18-ti dan). U ponedeljak (21-i dan) cu ponoviti FSH, LH i progesteron.
Molim za komentar

-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 1:34 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Izvini sto kasnim.Hormonski status treba da se radi 2-3 , 14 i 21 dan.Tek tada se rezultati mogu sagledati u potpunosti.
Prolaktin varira na nervnoj bazi tako da nemas potrebe da ga radis vise puta u toku dana ako ne prelazi gornje granicne vrednosti ili obrnuto.
Znaci nema ranice.? Hm,hm a gde ti je testesteron (muski hormon.)?
Da li si uzvucno pratila folikul do kog stepena zrlelosti dodje .
Krvarenja mogu da se jave i prilikom pucanja tih vodenih cistica.One nastaju kada nepostoje ovulacije svakog meseca.Folikul krene ali ne dodje do pucanja i jajna celija koja treba da izadje ostaje tu zarobljena .Prosto receno to su te vodene ciste.
Zanima me kakvi su rezultati spermograma tvog supruga.Mozes jednostavno da posaljes koliko ima pokretljivih (zdravih) a koliko "bolesnih" spermatozida koji mogu da oplode jajnu celiju i da dovedu do "bolesnog" ploda?
Prolaktin varira na nervnoj bazi tako da nemas potrebe da ga radis vise puta u toku dana ako ne prelazi gornje granicne vrednosti ili obrnuto.
Znaci nema ranice.? Hm,hm a gde ti je testesteron (muski hormon.)?
Da li si uzvucno pratila folikul do kog stepena zrlelosti dodje .
Krvarenja mogu da se jave i prilikom pucanja tih vodenih cistica.One nastaju kada nepostoje ovulacije svakog meseca.Folikul krene ali ne dodje do pucanja i jajna celija koja treba da izadje ostaje tu zarobljena .Prosto receno to su te vodene ciste.

Zanima me kakvi su rezultati spermograma tvog supruga.Mozes jednostavno da posaljes koliko ima pokretljivih (zdravih) a koliko "bolesnih" spermatozida koji mogu da oplode jajnu celiju i da dovedu do "bolesnog" ploda?