bolne menstruacije

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Pa to za zavaljenu matericu i zacece ili bol su vise neka nasa nagadjanja jer svi manje-vise imamo taj problem da nam je komunikacija sa lekarima ogranicena vremenom pa da cak i kad odemo ginekologu, pola pitanja zaboravimo ili ih se setimo tek kad stignemo kuci. Ali magnezijum je proverena stvar, lekari to isto daju za opustanje misica, ukljucujuci kontrakcije. Samo je bitno da pocnes par dana pre menstruacije, meni tako najbolje funckionise - i onda nastavim prvih par dana krvarenja. Javi da li ti je pomoglo!
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od OljaA »

Majmunche napisao: svi manje-vise imamo taj problem da nam je komunikacija sa lekarima ogranicena vremenom pa da cak i kad odemo ginekologu, pola pitanja zaboravimo ili ih se setimo tek kad stignemo kuci.
Ja uvek idem kod ginekologom sa spiskom pitanja, pa ne mogu da zaboravim.
Tako je najbolje, gde ćete da se setite svega, ovako par dana pre odlaska spisak i super funkcioniše!
Slika
Arijana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 30, 2007 12:38 pm

Post od Arijana »

Dr. Olja, blago vama ako hoće neko da vam odgovori na sva ta pitanja sa spiska. ja sam jedino to uspela da sprovedem kod privatnika, ali sam za uzvrat dobila i ispražnjen novčanik. Za svako pitanje sledila je neka nova analiza. Nisam verovala da se za jedan pregled može potrošiti 100E, ali sam se uverila.
Zato sam na ovom sajtu dosta često i mnogo mi znači.
Još nešto što mi je pomoglo da bolne menstruacije prođu sa malo bola jeste i crna čokolada (mada nekako verujem da je to više na psihičkoj bazi), kasnije sam pročitala u nekom magazinu da je crna čokolada bogata magnezijumom.
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Ne samo da je bogata magnezijumom nego utice na ispustanje endorfina koji su prirodni lekovi protiv bolova. A sto se tice ginekologa... sta da kazem, nemam osiguranje i moram da placam privatnika - $300 po pregledu i plus analiza. Uzas jedan.
Hope
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 23, 2005 12:01 am

Post od Hope »

E ima i cokoladu da jedem. :lol: Je li to ona crna za kuhanje?
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Da, crna ima najvise, jer mlecna ima i dosta "nezeljenih efekata" posto ima vise masti, itd. A inace cokolada moze biti korisna i zbog kofeina koji sadrzi a koji je poznat kao diuretik.
baki78
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 1:34 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od baki78 »

Magnezijum-OK. Izbegavati meso i mesne preradjevine par dane pre nego sto trebate da dobijete.Pored MG treba koristiti i VIT.E(npr. tokoferol sasvim dovoljna kolicina vit.e) Od analgetika buskopan,barlagin ili spazmeks moze i nimulid. Dosta se koristi i brufen ili ibuprofen - on pojacava krvarenje i oprezno sa njim ko ima problem sa venama . :o
Odgovori