bolne menstruacije

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

bogbrans
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 5:28 pm

bolne menstruacije

Post od bogbrans »

Vec dugo imam bolne menstruacije, prakticno ceo zivot. Medjutim, poslednjih godina imam jake grceve narocito 1. dana dok "cestito" ne krene,ali to nije neuobicajeno. Medjutim ti grcevi se prenesu na debelo crevo, koje je puno gasova, grci se,a li ne mogu da ih izbacim, pa ta nadutost izaziva jos vece bolove. Popijem 1 Rapten K, ali dok ne ispraznim gasove uz naprezanje ne bude mi bolje. Ima li neki bolji predlog.
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od OljaA »

Tabletice gasvan za gasove i utopljavanje, naročito za vreme menstruacije za bolove, ne preterano ali da bude toplo.
Slika
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Moj prijedlog je da odete kod ginekologa na savjetovanje. Ako niste seksualno aktivni, onda vaginalni ili rektalni pregled nije potreban u toku prve posjete. Ako ste seksualno aktivni onda je pregled potrebno izvrsiti.
Opcije oko terapijskog pristupa bolnih menstruacija su brojne, ali ono sto se pokazalo najefikasnijim jesu kontraceptivne pilule i nesteroidni antiinflamatorni lijekovi ( brufen, ketoprofen...). Sve najbolje.
Pozdrav,
ObGyn
Hope
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 23, 2005 12:01 am

Post od Hope »

Isti problem imam i ja, samo bez tih gasova. Isla sam na pregled i sve je ok. Meni je doktorica propisala ibuprofen 800 mg i pomogne mi dosta. Pogotovo kad osjecam da cu dobiti taj dan ili dan prije uzmem jedan i onda mi lakse bude. Moze se podnijeti bol. Cak sam u stanju i raditi, za razliku od inace.
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Meni je svojevremeno pomagalo da pijem tablete magnezijuma npr dva dana pre nego sto krene i prva tri dana krvarenja. Tim ritmom nisam nista ni osecala, a to sam uradila zato sto magnezijum opusta misice i nekad se cak daje kao terapija za blage ali prerane kontrakcije materice u trudnoci.
Arijana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 30, 2007 12:38 pm

Post od Arijana »

I meni je pomogao magnezijum. Ja ga uzimam jednu šumeću oko 5-6 dana pre nego što treba da dobijem. Od prve menstruacije imam bolove i svašta sam probala, osim antibebi pilula. Ne volim tablete. Brufen, analgin i drugi lekovi mi uopšte ne pomažu, jedino Rapten K, a njega uzimam samo kad tog dana treba da budem aktivna ili da idem na posao. Negde u nekom časopisu sam pročitala za magnezijum i samo sam se nasmejal, ali sam probala. Evo već treći mesec ne pijem Rapten. Boli, nije da ne boli, ali mnogo manje i može se izdržati.
Inače ja sam od onih devojaka koje su imale takve bolove da mi je svaki put sledilo da se onesvestim prvi dan, ako ne uzmem tabletu na vreme. Idem redovno kod ginekologa, svi su rekli da je sve ok i da je to jednostavno tako jer mi je materica nekako zavaljena i da će se to ispraviti porođajem
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Arijana - i meni je materica zavaljena. Nisam znala da to moze da ima veze.
revita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 21, 2007 10:29 am

Post od revita »

Kad vec spomenuste zavaljenu matericu imam je i ja, i cula sam da je tesko ostati u drugom stanju sa takvim polozajem materice, jel to tacno?
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

I ja sam to cula, ali sam cula da je u nasem slucaju lakse zatrudneti ako se imaju odnosi "od pozadi" na sve cetiri, zbog polozaja grlica u takvom polozaju. Ne znam da li je neka od vas to cula?
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

revita napisao:Kad vec spomenuste zavaljenu matericu imam je i ja, i cula sam da je tesko ostati u drugom stanju sa takvim polozajem materice, jel to tacno?
Nije.
Mimago
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 13, 2007 12:16 pm

Post od Mimago »

ObGyn je sasvim u pravu. Imala sam problem bolnih menstruacija i groznog PMS-a gde nisam mogla prepoznati sebe: otecena, nezasita, neraspolozena...Ginekolog mi je , posle pregleda, rekao da je sve u redu a da je to normalno dok god imam ovulaciju. Po njenom savetu pocela sam sa kontraceptivnom pilulom i super se osecam- u svakom smislu.
:D
Ako ne znas, uvek pitaj ginekologa. Vodim ljubav- vodim racuna.
Hristina75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 16, 2007 5:49 pm

Post od Hristina75 »

I ja imam zavaljena materica i doktorica mi je rekla da je najlaksi nacin da ostanete u drugom stanju sa pozu od pozadi. Zato sto u druge poze spermatozoide se vracaju nazad (malo mi je tesko to obajsniti na srpski) sto znaci ne stizu do cilja bolje receno.
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Znaci ovo za "od pozadi" nisu bezveze price... pamtimo za dalje :D
Arijana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 30, 2007 12:38 pm

Post od Arijana »

Ne znam za tu teoriju od pozadi, meni niko nije rekao da je zavaljena materica problem za ostajanje u drugom stanju. Dobro činjenica da još nisam pokušala da ostanem u drugom stanju pa ne znam kako ide, ali nekako ne verujem u to.
Jedino što su mi rekli jeste da bi bolovi trebali prestati posle porođaja jer se tokom porođaja materica ispravlja. A iz prakse moje sestre i mame verujem u to. Obe su imale veoma bolne menstruacije pre porođaja.
Hope
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 23, 2005 12:01 am

Post od Hope »

Moja je normalnog polozaja i mislim da to nije razlog bolnih mentruacija, jer bol imam i ja.
Isto tako zavaljena materica nema nikakve veze koliko bi trebalo zeni da zatrudni.
Hvala za preporucku magnezija. Pokusacu i to cudo.
Odgovori