Kandida i e. coli

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
jacazvrk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 08, 2007 2:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Kandida i e. coli

Post od jacazvrk »

Zbog pojacanog sekreta vec poslednjih par meseci radim briseve. U nalazima je uvek prisutna Candida albicans. Prvi rezultati su sadrzali i bakterije ali nije bilo precizirane koje. koristila sam proginaks vaginelete.
Drugi je radjen i tada je nadjena samo kandida koristila sam canesten vaginelete. tada je takodje uradjen test na hlamidiju ureaplazmu i mikoplazmu. Ja sam bila negativna na sve tri, dok je suprug pozitivan na ureaplazmu i hlamidiju. Terapija koju smo uzimali jeste eritromicin.
Posle kontrolnog brisa kandida je ponovo tu ali je prisutna i E. coli. Sada pijem za E.coli ampicilin.
1)Da li da sacekam sa lecenjem kandide dok pijem antibiotik?
2)Da li postoji mogucnost da je suprug zarazen sa hlamidijom i ureaplazmom , a ja ne? Da li trebam ponovo da se testiram na te bakterije?
3)Koje vaginelete su najpreporucljivije za lecenje kandide?
4)Da li bi trebalo da koristimo kondom dok se lecimo od kandide?

Pozdrav svima
jacazvrk
Novi član
Novi član

Post od jacazvrk »

bog pojacanog sekreta vec poslednjih par meseci radim briseve. U nalazima je uvek prisutna Candida albicans. Prvi rezultati su sadrzali i bakterije ali nije bilo precizirane koje. koristila sam proginaks vaginelete.

gresaka umesto proginaks
poliginaks
:wink:
jacazvrk
Novi član
Novi član

Post od jacazvrk »

Nadam se da ce mi neko odgovoriti.

U medjuvremenu sam se konsultovala sa prijateljicom farmaceutom.Predlozila mi je da kada budem pri kraju sa ampicilinom koristim canesten vaginelete, a da suprug koristi canesten mast.

Pa cu posle na kontrolni bris, a dotle ce valjda biti zamena knizica okoncana pa da mogu kod ginekologa.
Odgovori