Zbog pojacanog sekreta vec poslednjih par meseci radim briseve. U nalazima je uvek prisutna Candida albicans. Prvi rezultati su sadrzali i bakterije ali nije bilo precizirane koje. koristila sam proginaks vaginelete.
Drugi je radjen i tada je nadjena samo kandida koristila sam canesten vaginelete. tada je takodje uradjen test na hlamidiju ureaplazmu i mikoplazmu. Ja sam bila negativna na sve tri, dok je suprug pozitivan na ureaplazmu i hlamidiju. Terapija koju smo uzimali jeste eritromicin.
Posle kontrolnog brisa kandida je ponovo tu ali je prisutna i E. coli. Sada pijem za E.coli ampicilin.
1)Da li da sacekam sa lecenjem kandide dok pijem antibiotik?
2)Da li postoji mogucnost da je suprug zarazen sa hlamidijom i ureaplazmom , a ja ne? Da li trebam ponovo da se testiram na te bakterije?
3)Koje vaginelete su najpreporucljivije za lecenje kandide?
4)Da li bi trebalo da koristimo kondom dok se lecimo od kandide?
Pozdrav svima
Kandida i e. coli
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 08, 2007 2:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nadam se da ce mi neko odgovoriti.
U medjuvremenu sam se konsultovala sa prijateljicom farmaceutom.Predlozila mi je da kada budem pri kraju sa ampicilinom koristim canesten vaginelete, a da suprug koristi canesten mast.
Pa cu posle na kontrolni bris, a dotle ce valjda biti zamena knizica okoncana pa da mogu kod ginekologa.
U medjuvremenu sam se konsultovala sa prijateljicom farmaceutom.Predlozila mi je da kada budem pri kraju sa ampicilinom koristim canesten vaginelete, a da suprug koristi canesten mast.
Pa cu posle na kontrolni bris, a dotle ce valjda biti zamena knizica okoncana pa da mogu kod ginekologa.