ljuta hrana i trudnoca

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
jasamoja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 04, 2007 10:05 am

ljuta hrana i trudnoca

Post od jasamoja »

Vec dugo na netu trazim ovu temu,ali je ne mogu naci,pa sam resila da se obratim Vama.Zanima me da li ljuta ishrana ostavlja neke posledice na plod i da li je to samo obicna hrana ?U petom mesecu sam trudnoce i imam jaku zelju da jedem ljutu hranu,iskljucivo feferone,ali ne puno..

Hvala na svakom dobronamernom odgovoru..
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Pa nesto cisto sumnjam da ljuta hrana nesto moze da ti smeta. Kada bih ja pojela nesto ljuto umrla bih od gorusice, ali ako tebi prija ne vidim zasto bi se toga odricala.
Loreana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 1:10 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Loreana »

U knjizi "Sta da ocekujete dok cekate bebu" -Kreativni centar, pise da trudnice koje vole papricice, ljutu hranu uopste, mogu da nastave sa takvom ishranom sve dok mogu da podnesu neizbeznu gorusicu i probavne smetnje.
Zacinjena, ljuta hrana ne smeta ni trudnici, ni plodu, jer paprika sadrzi i slatka i ljuta, puno vitamina C, a mnogi ljuti proizvodi su izuzetno hranljivi.

Dakle, mozete slobodno uzivati u ljutim papricicama dok god vam to ne pravi neke probavne smetnje.
Pozdrav i prijatno!
Hope
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 23, 2005 12:01 am

Post od Hope »

A zasto ne bi mogla? Znas da u Indiji ljudi jedu samo ljutu hranu. Da utice na plod vjerovatno ne bi jeli. To je hrana kao i svaka druga :-?
jasamoja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 04, 2007 10:05 am

Post od jasamoja »

hvala vam puno i zelim vam sve najlepse.. :lol:
Odgovori