Ulcerozni kolitis ili???
Ulcerozni kolitis ili???
Dugi niz godina sam u ishrani svakodnevno unosio dosta ljutog.Nakon prestanka od pre 3 meseca mi se epizodno javljaju sledeci problemi:svakih nekoliko dana vrlo malo (u trafgovima) svetlo-crvene krvi i odvojene sluzi u stolici i svakodnevno imam gasove,koje ranije skoro nikada nisam imao.Drugih simptoma nema:nema promene tezine i ostalih navika.Oduvek se hranim zdravo i unosim dosta balastnih materija.Nemam naizmenicne zatvore i prolive vec normalnu stolicu 2-4x dnevno.Spec.interne medicine je uradio rektalni pregled prstom i okom:ne napipavaju se tumorkse mase,peri-analni deo miran,bez inflamacija i vidljivih hemoroida,stolica normalne sadrzine i kolorita bez krvi u tom momentu.Dobio sam gastriticnu dijetu ali je za sada isto.Moze li mi neko reci sta bi moglo biti.Molim za odgovor,hvala!
Za pocetak rektalnim pregledom se ne moze ustanoviti zapaljensko obolenje debelog creva, vec ukoliko se na to sumnja radi se kolonoskopija sa biopsijama i jedino se takvom dijagnostickom procedurom moze ustanoviti ulcerozni kolitis ili Kron.
Posto znam neke ljude koji imaju ulcerozni k. mogu ti samo napisati koje tegobe oni imaju: krvavu i sluzavu stolicu, smenu proliva i zatvora, bolove u stomaku i obavezno su svi dosta izgubili na kilazi pre no sto im je izvedena dijagnoza.
Tebi jedino mogu da savetujem da odes opet kod gastroenterologa i da mu kazes za svoje tegobe kao i za obavljeni pregled pa vidi sta ce ti on savetovati dalje.
P.S. Moja topla preporuka ti je da ne googlas po internetu u potrazi za kojekakvim obolenjima jer ces se verovatno u svakom pronaci......veruj mi sve sam to iskusila i bila istripovana i preplasena do bola!
Pozdrav
Posto znam neke ljude koji imaju ulcerozni k. mogu ti samo napisati koje tegobe oni imaju: krvavu i sluzavu stolicu, smenu proliva i zatvora, bolove u stomaku i obavezno su svi dosta izgubili na kilazi pre no sto im je izvedena dijagnoza.
Tebi jedino mogu da savetujem da odes opet kod gastroenterologa i da mu kazes za svoje tegobe kao i za obavljeni pregled pa vidi sta ce ti on savetovati dalje.
P.S. Moja topla preporuka ti je da ne googlas po internetu u potrazi za kojekakvim obolenjima jer ces se verovatno u svakom pronaci......veruj mi sve sam to iskusila i bila istripovana i preplasena do bola!
Pozdrav