Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
jutros sam uradila test za trudnocu i pokzao je pozitivan rezultat [kasni mi mensturacija nekih 7-8 dana] i radost trenutka mi ostala pomucena jer pre desetak dana- dve nedelje sam imala problem sa upalom mocnog mjehura [hronicno] i izolirana mi je esherihija po ko zna koji put. Namerno nisam uzimala antibiotike cekajuci da dobijem jer Boze moj kad imas nezasticene odnose sve je moguce i posto menstruacija se nije pojavila [a prosle mi sve simptome PMS-a, od bolovi u stomaku, do bolnih i nabreklih grudi] uradila sam test i ..... ostala sva u upitnicima. Sta sada???? sa bakterijom i pozitivni test na trudnocu [kod doktora nisam bila, icicu ovih dana], i plus uzimala sam i bromergon zadnjih par meseci radi dupliranog prolaktina. U panici sam, pomagajte!!!! nisam mislila da cu ovaj trenutak docekati sa zebnjom umesto sa radoscu!
Molim Vas Ob Gyn ako prolazite slucajno na ovaj forum , molim i sve vas koje mi ikako mozete pomoci jer ne da sam zbunjenja nego ovako se u zivotu nisam osecala, ko da me neko bacio na Mars pa sada sam na nekoj nepoznatoj zemlji. uhhhh ko bi rekao da cu se ovako osecati haosno i uplaseno
Pozdrav svima
Prvo sve cestitke za pozitivan test na trudnocu!
Moja kuma je imala u 8. mesecu eserihiju i primala je neke antibiotike ali i pila Urobitrat (instant caj imas da ga kupis u apoteci Ivancic i sin odlican je) i biljni preparat Palisept. Ja sam je dobila mesec dana posle nje i isto je izlecila ovim preparatima ali sam pila i antibiotike ali ne znam koje bih ti mogla da uzimas zbog trudnoce to moras sa lekarom. Ovaj biljni preparat i caj su mi mnogo pomogli i nam da funkcionisu zato sto sam ih pila pre nego sto su mi stigli rezultati sa antibiogramom. Mnogo manje me je peckalo i manje mi se islo u wc. Uzmi ove preparate bar ti se nece siriti infekcija dok se ne posavetujs sa lekarom!
Pozdrav,
Blonde
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body! http://www.*/forum/
Hvala Vam Blondi na odgovoru. Nisam iz Srbije i ne mogu naci taj Palisept ali pokusacu ukoliko je bezbedan u ovako ranu trudnocu. To je i to sto me najvise brine, jer zaista mislim da je tesko naci antibiotik koji je dozvoljen u prvo tromesecje trudnoce, a i ako je dozvoljen neki onda dali ce on delovati na eserihiju. Dali znate slucajno dali se uvin caj moze piti u trudnocu [onaj instant Uvin od"cedevita"] jer ranije sam procitala na nalepnicu da ne moze, a sada takvo upozorenje ne stoji. Ja sam u zadje dve nedelje pila po jednu saljicu skoro pa svaki dan [kad imala vremena, posto ko u inat imala sam jedan od najstresnijih perioda u zivotu sto me isto tako brine, auuhhh sve me brine ljudiiiiii ]
Pozdrav
Uvin chaj u trudnoci NE treba koristiti.
Esherihija je chesta u trudnoci, ali je ne treba olako shvatiti, jer se infekcija utrudnoci jako lako iz beshike shiri u bubrege. S druge strane, postoji niz antibiotika koji se smatraju bezbednim u trudnoci. ja vama savetujem-pravo kod doktora, bez daljeg odlaganja!
Esherihija nije nissta strassno. Ne brini. To mozzess da ressiss ccajevima - znacci ssto visse teccnosti. Trudnocha ti je isuvisse mala da bi bila ugrozzena. Zato navali na ccajeve. Puno sreche u ccekanju podmlatka, pozdrav, komsinica
Cula sam da je eserihia cesta u trudnoci,ali nije retka ni mimo nje.Elem ja sam je lecila 3 godine,sa svim mogucim antibioticima,cajevima i sl... i nista mi nije pomoglo(tj jeste trenutno,na jedno mesec-dva),dok nisam pocela da pijem kapsule brusnice,i to ivancic i sinovi(isprva sam probala sa natural wealth,mislila sam najskuplje su,mora da su najbolje,medjutim jok.......)i hvala bogu vise s tim nemam problema,a ovo ti napisah jer to nije lek,i pretpostavljam da sme da se uzima i u trudnoci,ali svakako konsultuj ginekologa....
Srecno i cestitam.......
Dr.ustanovio trudnocu [6+0] po zadnju menstruaciju i rekao da ne bi do 12 nedelje ukljucio nijedan antibiotik vec mi rekao da pijem uvin caj- ne onaj instant u granulama, nego uvin caj, ono kupis biljke sa pijace, skuvas i pijes. Rekoh ja da sam procitala po netu da ne sme da se pije uvin u trudnoci, rekao mi da je to glupost i da se to prvo daje kod trudnica sa urinarnom infekcijom. Ajde sada ne budi zbunjen ako mozes
Ja sam totalno zbunjena priznajem.
Hvala svima na odgovorima, budite tu, sta cu ja bez ovog foruma
Pozz...
Ja sam u trudnoći imala bakterije u mokraći, pila sam čaj za trudnice Dr. Josif Pančić, po preporuci doktora, i sve mi se očistilo. Zaista je odličan. I moj doktor kaže da nije preporučljivo piti uvin čaj u trudnoći. Bolje probaj sa ovim čajem koji sam ti preporučila. Za svaki slučaj, ja sam uvek kada god mi makar jedna osoba kaže da ne treba, odustajala i tražila neko drugo rešenje.