trudnoca i esherihija, molim Vas pomoc!!!!!!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
ikica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 23, 2006 5:53 pm

trudnoca i esherihija, molim Vas pomoc!!!!!!

Post od ikica »

jutros sam uradila test za trudnocu i pokzao je pozitivan rezultat [kasni mi mensturacija nekih 7-8 dana] i radost trenutka mi ostala pomucena jer pre desetak dana- dve nedelje sam imala problem sa upalom mocnog mjehura [hronicno] i izolirana mi je esherihija po ko zna koji put. Namerno nisam uzimala antibiotike cekajuci da dobijem jer Boze moj kad imas nezasticene odnose sve je moguce :wink: i posto menstruacija se nije pojavila [a prosle mi sve simptome PMS-a, od bolovi u stomaku, do bolnih i nabreklih grudi] uradila sam test i ..... ostala sva u upitnicima. Sta sada???? sa bakterijom i pozitivni test na trudnocu [kod doktora nisam bila, icicu ovih dana], i plus uzimala sam i bromergon zadnjih par meseci radi dupliranog prolaktina. U panici sam, pomagajte!!!! nisam mislila da cu ovaj trenutak docekati sa zebnjom umesto sa radoscu!
Molim Vas Ob Gyn ako prolazite slucajno na ovaj forum , molim i sve vas koje mi ikako mozete pomoci jer ne da sam zbunjenja nego ovako se u zivotu nisam osecala, ko da me neko bacio na Mars pa sada sam na nekoj nepoznatoj zemlji. uhhhh ko bi rekao da cu se ovako osecati haosno i uplaseno :roll:
Pozdrav svima
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 1:47 am

Post od Blonde »

Prvo sve cestitke za pozitivan test na trudnocu!
Moja kuma je imala u 8. mesecu eserihiju i primala je neke antibiotike ali i pila Urobitrat (instant caj imas da ga kupis u apoteci Ivancic i sin odlican je) i biljni preparat Palisept. Ja sam je dobila mesec dana posle nje i isto je izlecila ovim preparatima ali sam pila i antibiotike ali ne znam koje bih ti mogla da uzimas zbog trudnoce to moras sa lekarom. Ovaj biljni preparat i caj su mi mnogo pomogli i nam da funkcionisu zato sto sam ih pila pre nego sto su mi stigli rezultati sa antibiogramom. Mnogo manje me je peckalo i manje mi se islo u wc. Uzmi ove preparate bar ti se nece siriti infekcija dok se ne posavetujs sa lekarom!
Pozdrav,
Blonde
SlikaSlika
Slika
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
ikica
Stalni član
Stalni  član

Post od ikica »

Hvala Vam Blondi na odgovoru. Nisam iz Srbije i ne mogu naci taj Palisept ali pokusacu ukoliko je bezbedan u ovako ranu trudnocu. To je i to sto me najvise brine, jer zaista mislim da je tesko naci antibiotik koji je dozvoljen u prvo tromesecje trudnoce, a i ako je dozvoljen neki onda dali ce on delovati na eserihiju. Dali znate slucajno dali se uvin caj moze piti u trudnocu [onaj instant Uvin od"cedevita"] jer ranije sam procitala na nalepnicu da ne moze, a sada takvo upozorenje ne stoji. Ja sam u zadje dve nedelje pila po jednu saljicu skoro pa svaki dan [kad imala vremena, posto ko u inat imala sam jedan od najstresnijih perioda u zivotu sto me isto tako brine, auuhhh sve me brine ljudiiiiii :o ]
Pozdrav
Alabama
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Alabama »

Uvin chaj u trudnoci NE treba koristiti.
Esherihija je chesta u trudnoci, ali je ne treba olako shvatiti, jer se infekcija utrudnoci jako lako iz beshike shiri u bubrege. S druge strane, postoji niz antibiotika koji se smatraju bezbednim u trudnoci. ja vama savetujem-pravo kod doktora, bez daljeg odlaganja!
komsinica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2007 2:38 pm

Post od komsinica »

Esherihija nije nissta strassno. Ne brini. To mozzess da ressiss ccajevima - znacci ssto visse teccnosti. Trudnocha ti je isuvisse mala da bi bila ugrozzena. Zato navali na ccajeve. Puno sreche u ccekanju podmlatka, pozdrav, komsinica
anjes
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2007 11:51 pm

hm...

Post od anjes »

Cula sam da je eserihia cesta u trudnoci,ali nije retka ni mimo nje.Elem ja sam je lecila 3 godine,sa svim mogucim antibioticima,cajevima i sl... i nista mi nije pomoglo(tj jeste trenutno,na jedno mesec-dva),dok nisam pocela da pijem kapsule brusnice,i to ivancic i sinovi(isprva sam probala sa natural wealth,mislila sam najskuplje su,mora da su najbolje,medjutim jok.......)i hvala bogu vise s tim nemam problema,a ovo ti napisah jer to nije lek,i pretpostavljam da sme da se uzima i u trudnoci,ali svakako konsultuj ginekologa....
Srecno i cestitam....... :)
ikica
Stalni član
Stalni  član

Post od ikica »

Dr.ustanovio trudnocu [6+0] po zadnju menstruaciju i rekao da ne bi do 12 nedelje ukljucio nijedan antibiotik vec mi rekao da pijem uvin caj- ne onaj instant u granulama, nego uvin caj, ono kupis biljke sa pijace, skuvas i pijes. Rekoh ja da sam procitala po netu da ne sme da se pije uvin u trudnoci, rekao mi da je to glupost i da se to prvo daje kod trudnica sa urinarnom infekcijom. Ajde sada ne budi zbunjen ako mozes :o
Ja sam totalno zbunjena priznajem.
Hvala svima na odgovorima, budite tu, sta cu ja bez ovog foruma :wink:
Pozz...
Ivana_pa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 13, 2007 8:16 am

Post od Ivana_pa »

Ja sam u trudnoći imala bakterije u mokraći, pila sam čaj za trudnice Dr. Josif Pančić, po preporuci doktora, i sve mi se očistilo. Zaista je odličan. I moj doktor kaže da nije preporučljivo piti uvin čaj u trudnoći. Bolje probaj sa ovim čajem koji sam ti preporučila. Za svaki slučaj, ja sam uvek kada god mi makar jedna osoba kaže da ne treba, odustajala i tražila neko drugo rešenje.
Upoznajte moju srećicu!
Ko ga ne bi voleo guza ga zaboleo!

Roditelj.com
Odgovori