klinika ostrog

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dsara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 10:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

klinika ostrog

Post od dsara »

Molim vas da mi kazete da li je neko imao iskustvo i kakvo sa klonikom Ostrog.Naime,moja mama koja ima anginu pektoris,i deset godina je patila od hipertenzije,koja joj je nekako iscezla,tako da su joj vec godinu dana ukinuti lekovi za regul.pritiska.Cardiopirin,concor,spironolakton,a po potrebi pije enelapril i to 1\4 tablete-ne moze biti manje!Isla u drMisovic,kod raznih privatnih kardiologa,ali povremeni bol u predelu srca,koji je u talasima ne prestaje.Pre neki dan bol je prestao tek na drugi nitroglicerin.Citala sam o aparatu koji imaju u Ostrogu i o tome da daju dijagnozu momentalno,a posto je sve to papreno zanima me da li je neko imao slicno iskustvo.
ceca.m
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 08, 2007 7:45 pm

Re: klinika ostrog

Post od ceca.m »

dsara napisao:Molim vas da mi kazete da li je neko imao iskustvo i kakvo sa klonikom Ostrog.Naime,moja mama koja ima anginu pektoris,i deset godina je patila od hipertenzije,koja joj je nekako iscezla,tako da su joj vec godinu dana ukinuti lekovi za regul.pritiska.Cardiopirin,concor,spironolakton,a po potrebi pije enelapril i to 1\4 tablete-ne moze biti manje!Isla u drMisovic,kod raznih privatnih kardiologa,ali povremeni bol u predelu srca,koji je u talasima ne prestaje.Pre neki dan bol je prestao tek na drugi nitroglicerin.Citala sam o aparatu koji imaju u Ostrogu i o tome da daju dijagnozu momentalno,a posto je sve to papreno zanima me da li je neko imao slicno iskustvo.
bolje je ne koristiti taj uredjaj u ostrogu ili bilo kojoj drugoj ustanovi koja ga ima.
pre bih isla na koronarografiju 100x nego jednom na taj skener.
zasto??
zato sto je zracenje koje pacijent primi OGROMNO!!!
skener prolazi 64 preseka po 3mm.
obicno "slikanje pluca"je zrnce peska u odnosu na tonu.
za vasu mamu je neka pilula bensedina ili tome sl.adekvatna.inace i ntg deluje smirujuce..... :wink:
dsara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 10:14 pm

Post od dsara »

Hvala najlepse na odgovoru.Nije mi pala na pamet stetnost zracenja.U medjuvremenu je isla jos kod nekih lekara i ceo bol joj je ode zeludca.Hvala jos jednom!
Odgovori