Imam 29 godina, porodjaj pre 8 godina, i do sada sam imala uredne nalaze kod ginekologa, i redovne kontrole svakih pola godine.
Poslednja kontrola je bila u novembru 2006 i svi nalazi su bili odlicni.
Danas, 02.02.2007 sam podigla rezultate novih analiza i dobila sledecu dijagnozu:
"Celije svih slojeva epitela, pretezno iz povrsinskog sloja uz prisustvo leukocita je nalaz sa PVU.
U cervikalnom brisu nepregledna masa leukocita;
izrazena je kollocitoza u vecem broju celija.
U pojedinim celijama iz dubokih slojeva su jedra veca, a u pojedinim tamnija, bez drugih znakova atipije.
PAPANICOLAU II grupa. ??Ima dvojedarnih i trojedarnih celija bez atipije."
Nadjena mi je i Candida.
Na pregled sam otisla zbog neznatnog krvarenje koje je trajalo pola dana, bilo oskudno, na kraju mokrenja i od tad se nije ponovilo, a to je bilo pre 4 dana, 10-tog dana mog ciklusa.
Osecam blagu nadutost u donjem delu stomaka, nemam bolova pri odnosu i sklona sam urinarnim infekcijama.
Zanima me sta ovo znaci kao nalaz, i sta dalje preduzeti.
Sutra mi stizu bakterioloske analize, ali sam ja vec danas veoma uplasena, pa vas molim za hitan odgovor.
Zahvaljujem unapred
Jako sam uplasena - papa III
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Potrebno je uraditi kolposkopiju ( pregled grlica pod uvecanjem ) i biopsiju ako postoji vidljiva lezija. To je sve. Vi nemate karcinom, nego odredjeni stepen displazije, sto je citoloska promjena velicine, broja i odnosa medju celijama. Ne panicite, to nije uopste strasan nalaz, ali zahtijeva pracenje i eventualno biopsiju.
Klasifikacija Papa nalaza se vec godinama ne radi po stepenima od I-IV, ali tamo treba vise vremena da dodje do odredjenih promjena.
Klasifikacija Papa nalaza se vec godinama ne radi po stepenima od I-IV, ali tamo treba vise vremena da dodje do odredjenih promjena.
Pozdrav,
ObGyn
ObGyn