Kako se zove

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

girl,konkretno,i ja sam imala pre par godina koksaki koji nije ostavio posledice na srcu,a aritmije su se javile tek prosle godine. :o

moj kardiolog mi je rekao da je to IPAK posledica virusa koji je prelezan nekada.

za to su najbolji vitamini i pojacanje imuniteta.

a,i ja imam prolaps o kojem govoris,a i on moze da izazove slicne osecaje u grudima(dr.Ivica mi je pisao o tome),ali taj prolaps nije opasan.

samo jacaj imunitet i setaj sto vise po svezem vazduhu i ako ti ne smeta slobodno vezbaj!

a setnjom se srce jaca i dobija dovoljno kiseonika,sto verovatno i sama znas.

pozdrav tebi a srecan Bozic svima koji slave! :wink:
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Hvala tarcika na odgovoru. Znaci imamo slicne tegobe samo su kod tebe ispitane a mene ceka kardiolog:) Definitivno cu ga posetiti da se vise ne pitam sta mi je a sta nije:) I naravno, srecan Bozic
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

girl,tako ti je i najbolje da uradis..

ako mozes trazi da ti urade EKG HOLTER da bi videli rad srca celog dana.tako sam ja i "dokazala" doktoru da mi stvarno preskace srce.jer je moj ekg(obican) uvek bio u redu,samo tahikardija i onda je moj doktor sve prepisivao nervnoj bazi.

kada sam uradila holter rascistili smo i ja i on sta je u pitanju i onda sa tim analizama,doktor ce ti dati ili terapiju ili savet kako da jacas organizam i da se "boris" protiv aritmije(ako je ima).

pozdrav tebi! :wink:
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

Vec sam nosila holter pre pola godine zbog koksakija i tada je sve bilo u redu. Probacu opet da trazim mada znam da se dugo ceka a i trebalo bi da mi se to lupanje desi bas tog dana, a kakav sam baksuz verovatno nece :roll:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

girl,znas sta ja mislim,ovako laicki:

ako ti se ne desi ni jednom za celi dan ta ES ili VES,to znaci da ne trebas da brines uopste.

meni se u toku holtera desavalo vise ES,i jedan par VES,pa nisam dobila bas nista od terapije,nego samo da jacam imunitet sa vitaminima.

a,to jacanje vitaminima ne moze da ti odmogne vec samo da pomogne.

znas sta bih ja uradila da sam na tvom mestu?

otisla bih da mi urade UZ srca i obican EKG,tako da ce na osnovu toga doktor moci sigurno da vidi u kakvom je stanju srce i da ti da "dijagnozu".ako je to sve u redu,onda polako bez zurbe zakazes HOLTER,pa kada bude bio bice.
ako je srce jako,EKG u redu,nista nece da se desi dok ne stignes na red.

to ti je moj iskren savet,onako kako bih ja uradila da sam na tvom mestu.

pozdrav od mene! :wink:
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

Eto, bila ja kod kardiologa i covek mi je rekao da je to normalno :o Poslusao mi je srce, zakljucio da imam mali prolaps(to je vec pre otkriveno i video je na rezultatu) a da je lupanje sasvim normalno u mojim godinama(20). Nista mi nije uradio sto sam ocekivala, ni holter ni eho, cak ni EKG. Inace sam prvi put bila kod njega, ali znam ranije kad sam isla kod drugog kardiologa da nije hteo ni da cuje na sta se zalim dok nije video EKG. Sad vas ja pitam sta da radim? Da li to da prihvatim tako kakko jeste ili da trazim drugog kardiologa? Jer nije me covek bas ubedio, da mi je uradio sve sto treba pa da kaze normalno je, u redu, al ovako na slepo...Ne znam...
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

girl,u principu kardiolozi cuju da li su otkucaji srca jasni ili ne,i da li srce radi pravilno,i preko slusalica.

meni je tako jedan doktor opsteprakse poslusao srce(ja sam u tom trenutku imala napad panike),cuo da je sve u redu,i rekao mi da nema potrebe za EKG-om jer bi EKG pokazao samo tahikardiju koja je na nervnoj bazi.

tako je i bilo.posle petnaest minuta razgovora sve se smirilo.

ovo ti kazem-ne da bi mislila da ti nesto tripujes,nego da lekari imaju iskustva sa tim stvarima i znaju da ocene kako srce radi i preko slusalica.

mogla si samo da ga pitas da ti uradi UZ srca,da bi ti bila rasterecena.a i EKG se ne radi dugo,niti je skup -pa mi nije jasno sto ti to nije uradio,da bi ti bila nacisto.

sacekaj i doktora da ti se javi sa savetom,mada se ja nadam da je taj kardiolog znao sta radi.

tako..

pozdrav za tebe... :wink:
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

Hvala tarcika na odgovoru:)
Dajana#
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 15, 2007 8:27 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Dajana# »

Alo dr.devojke odgovorite i meni.U septembru sam saznala da imam koksaki ili da sam ga imala,a ovo su antitela-vise ne znam ni sama.Bila je upala srcane maramice-vise je nema,sada je samo zadebljanje perikarda.Pitanja su sledeca:Da li to zadebljanje prodje,da li i koliko fizicki smem da se aktiviram,jer od nerada se samo nerviram i gojim sto je za mene neverovatno.I jos jedno: u grudima osecam cesto takvo stezanje i bol koji se probija u ledja(plecke), i imam osecaj da tesko disem-tada je puls obicno 55.Popijem ja nesto za bolove,ali dzaba.Ako znate iz iskustva odgovorite mi?????????????????????????????????????
Odgovori