Bolna ovulacija ili PMS?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Alabama
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Bolna ovulacija ili PMS?

Post od Alabama »

'Ajd josh jednom da probam, poshto pre nije bilo odgovora.

Ovako.
Imam 28 godina, nijedan porodjaj, jedan abortus pre 4 godine.
Pre dve godina, zbog papa III radjena mi je biopsija i lasersko uklanjanje nekakvog "mozaik" tkiva. Posle toga, svaka kontrola je pokazala sve ok.
Pre par nedelja radila sam PCR analizu na hlamidiju/gonoreju, kao i analize/sifilis/herpes oba tipa/hepatitis(sva tri komada) i sve je bilo ok. Urea i mikoplazma neg. takodje. (to sam proveravala pre jedno 6 meseci).
PMS me u zivotu nije muchio dize od dan-dva, ciklusi su redovni, na 28-30 dana, ranije bukvalno u sat, sad veci ima pomeranja +/-3 dana.
Poslednjih 6-7 meseci 7-10, pa chak i dana pre menstruacije pochne da me boli stomak kao pred samu menstruaciju. Ali bukvalno, kao da cu danas da dobijem, a to treba da se desi tek za 10 dana, uz poneki "zig" u jajnicima. Pa onda nestane, i ponovo pochne za koji dan,
I, shta je sad ovo? Regularno, svaki mesec, negde od letos.
Ovulacija? Post-ovulacija? Kako to da ranije nisam nishta osecala?
A da ne pricham o tome shto mi je ranije PMS trajao dan do dva, a sad i po celu nedelju.

Znam da zvuchi konfuzno... :evil:

I nishta mi nije jasno. Kako sad odjednom "osecam" ovulaciju(ako je to to), i zashto je PMS odjednom tako dosadan i naporan? Da li zato shto sam starija? Ili zato shto sam se "skinula" sa antidepresiva otprilike u isto vreme kada su se pojachali ovi PMS ili ovulacijsku simptomi? Da li ova hrana, drugachija od nashe, ima veze sa hormonima? Ili je to samo stres, radim 6-7 dana u nedelji. :roll:
Chisto da znam.
:wink:

Hvala!
Alabama
Stalni član
Stalni  član

Post od Alabama »

:roll:
Cacana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 05, 2007 9:40 pm

Post od Cacana »

Draga Alabama,
zao mi je sto ti, kao i meni, do sada niko ko se razume u te stvari jos nije odgovorio. Hocu samo da ti kazem da i ja, otkako imam cistu na levom jajniku, imam u sredini ciklusa takve bolove da ne mogu nekada da hodam. Mada, mi se i ranije, kada nisam imala nikakvih problema, desavalo da osecam kao da mi se nesto uvrce u stomaku na mestu gde su jajnici. Naravno, to su bili bolovi manje jacine, kao sto ti opisujes, u sredini ciklusa. Ne brini se. Idi kod ginekologa i pitaj ga za savet. Nadam se da ce ti uskoro i na ovom forumu neko odgovoriti.
:P
oljaeha
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jul 30, 2006 2:40 pm

Post od oljaeha »

Imam bolne menstruacije i ovulacije oduvek.Kada sam skupila hrabrosti da odem na ginekoloski pregled,mislila sam da cu biti zaprepascena dijagnozom.Medjutim,sve je bilo savrseno.Dakle,ne mora da znaci da nesto nije u redu ako imate ove simptome,ali svakako treba posetiti lekara.
Alabama
Stalni član
Stalni  član

Post od Alabama »

hvala na odgovorima! :wink:

Ma ja znam da je sve ok, mada mi nije jasno zashto se odjedmom sve promenilo, kao da je moje telo odluchilo da poche da divlja sa ovim PMS-om. :cry:
I ne znam kako da razgranichim ovulacionu bol od pms grcheva, poshto planiramo polako da zabebimo. :lol:
Odgovori