Evocirani potencijali - neinvazivna i bezbolna metoda.
MR kicmenog stuba grudnog kosa je optimalno resenje ako trazimo mioneuralgije poreklom od kicmenog stuba. Ali, pre toga se moze uraditi i obican RTG grudne kicme.
Pozdrav!
Angina pectoris?
Angina pectoris?
Kako se radi MR i moze li da ima neke posledice po organizam?
Hvala
Hvala
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
MR? Magnetna rezonanca; Gurnu vas u "furunu" i namagnetisu jakim poljem sve molekule u Vasem telu. Posle se meri odstupanje u vremenu "razmagnetisanja" odnosno vracanja molekulskih dipola u svoju originalnu poziciju. Ukratko - fantazija
MR ne daje nikakve posledice, jedina kontraindikacija je imanje u sebi metalnih predmeta (opiljci pod kozom, metalne sine na kostima itd...)

Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Angina pectoris?
Duhovito.
Nego, prepisan mi je novi lek rivotril. Jel to slican lek kao ksalol i smem li s njim da pijem propranolol?
P.S. Evocirani potencijali su u redu mada sam sest sati pre testa pila ksalol pa ne znam da li su rezultati relevantni.
Nego, prepisan mi je novi lek rivotril. Jel to slican lek kao ksalol i smem li s njim da pijem propranolol?
P.S. Evocirani potencijali su u redu mada sam sest sati pre testa pila ksalol pa ne znam da li su rezultati relevantni.
Angina pectoris?
Snimala sam kicmu i dijagnoza je scoliosis thoricalis. DA li su moguci bolovi u grudima i rukama od toga kao i stezanja? Ranije sam pisala o simptomima.
HVALA
HVALA
Angina pectoris?
Pocela sam fizikalmu terapiju zbog iskrivljenja kicme ( masaza ultrazvukom, strujom i biopronom) pa me zanima da li to moze negativno da deluje na srce ako slucajno nesto tu nije u redu.
HVALA po kozna koji put na strpljenju.
HVALA po kozna koji put na strpljenju.