Za Dr ObGyn - sterilitet

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

bebetto
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 15, 2006 5:41 pm

Post od bebetto »

Drage moje!!!

U svakom slucaju sve imamo isti cilj......dace dragi Bog da ga sve ostvarimo......puno srece svima CMOK CMOK Bebetto
maja6
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 09, 2006 6:54 pm

Post od maja6 »

Draga Ana,
citajuci tvoje postove pozeleh da podelim sa tobom svoje iskustvo jer smatram da bi moglo da ti koristi.
Naime, moj suprug i ja smo 2 godine pokusavali i - nista. Sa sve "opustanjima" i sl. i cajevima gospodina Tesica - nista nije pomoglo. A oboje smo imali prilicno dobre nalaze. Onda sam skupila hrabrost (imam fobiju od igala i bolnica) i krenula u borbu u savetovalistu za sterilitet u GAK Narodni front.
Pored svih analiza koje ste i ti i tvoj suprug radili, meni je doktorka trazila da uradim i ASA test (antispermatozoidna antitela) koji je pokazao rezultat 209 (ref vr < 60). Da pojasnim - ovo se desava kada partneri nisu kompatibilni, odnosno, moj organizam je njegove spermatozoide tretirao kao strana tela i stvarao odbrambena antitela koja su ih unistavala.
Tada mi je doktorka rekla da istog momenta moram da prestanem da imam bilo kakav kontakt sa njegovom spermom, odnosno da svaki odnos mora biti iskljucivo sa prezervativom, da bismo na taj nacin pokusali da oborimo broj ovih antitela u mom organizmu.

Nakon 3 meseca sam ponovila ASA test, i, na moje zaprepascenje, rezultat je bio 4,9! Tada sam doktorki rekla da odmah zelim da predjemo na insemenaciju, jer, logicno je da bismo ponovnim pokusajima "prirodnim putem" rizikovali da se vratimo na staro.
Insemenacija je uspela iz drugog pokusaja i ja trenutno sa ponosom nosim moj stomak u obliku lubenice i nestrpljivo cekamo naseg bebca pocetkom februara :wink:
Sve ti ovo pisem zbog toga sto i onda kada mislis da ste "sve pokusali", mozda ipak postoji jos nesto sto treba ispitati. Moja je sreca bila u tome sto smo jako brzo pouzdano otkrili u cemu je problem, a najiskrenije zelim da se isto i tebi sto pre desi.
Odgovori