missed abortion

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Zaključana tema
svetlana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 26, 2004 1:00 am

missed abortion

Post od svetlana »

svima na forumusve najbolje u novoj 2005 ,narocito dr Presetnik, hvala sto ste uz nas.
Pitanje da li poremecaj hormona moze biti uzrok dva missed abortiona i koje se pretrage preporucuju s obzirom da su svi brisevi u redu
Hvala
Svetlana
ivanajs
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2005 11:49 am

Post od ivanajs »

Draga Svetlana,
I ja sam imala missed pre 3 meseca,i mislila sam da planiram novu trudnoću ali me strah da se ne ponovi isto.Doktori kažu da je ponavljanje misseda jako retko ali me je ipah strah.Meni su svi nalazi bili u redu: bris,mokraća,krv pa je verovatno uzrok genetske prirode.
Kakvo je tvoje iskustvo!!!!
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr Presetnik »

Vec sam nekom dala odgovor , za missed ab, uzrok se retko nadje, ali najcsece je hromozomske prirode ili infekcija ( vi ste iskljucili infekciju), ili pak neki autoimuni procesi. Vama preostaje od pretraga da se odredi vas genotip i vaseg supruga, kao i postojanje nekih autominunih antitela, sto ce odrediti vas Dr. Nedostatak hormona ne moze da bude uzrok missed ab.
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm

Post od trudnjaca »

Svetlana, ovu temu vec imas pokrenutu i to pod istim naslovom - pa pogledaj!
Korisnikov avatar
admin
doktor.rs tim
Pridružio se: Uto Avg 14, 2001 2:00 am
Kontakt:

Post od admin »

Zaključana tema