ranica na grlicu materice

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
retros
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 07, 2004 6:51 pm

ranica na grlicu materice

Post od retros »

Ginekolog me je pregledao i uputio na bris grlica materice i ultrauzvuk, zbog ranice na grlicu materice koja je uzrokovana nelecenim sekretom i hormonalnom aktivnoscu. Koliko je to ozbiljno?
san21
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 07, 2004 12:19 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od san21 »

mislim da svaka druga zena danas ima ranicu na grlicu materice
abmarija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 9:13 pm

Post od abmarija »

Nista strasno. Samo, nemoj da ti intervenciju rade u nekoj drzavnoj instituticji.
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am

Post od dr Presetnik »

"ranica" na grlicu materice se moze kolposkopski, a ne ultrazvucno definisati i prema nalazu , se odredjuje da li je dovoljan bris, ili biopsija ili nesto trece. Znaci vazna je kolposkopska dijagnoza i PA razmaz. Prim. Dr lj.Presetnik
retros
Novi član
Novi član

Post od retros »

U tom slucaju da li su samo brisevi dovoljni? Zar se kolkposkopija ne primenjuje samo u slucaju kada papa test nije normalan?
dr Presetnik
Saradnik

Post od dr Presetnik »

Kolposkopija nije neki bauk i treba da se odradi u okviru rutinskog pregleda, ali je vazna kolposkopska dijagnoza, da bi se znalo da li je dovoljno prekotrolisati briseve. PA razmaz nije dovoljan radi korektne dijagnoze stanja grlica materice. Prim. Dr lj.Presetnik
retros
Novi član
Novi član

Post od retros »

Uradila sam vaginalni i cervikalni bris, ultrazvuk, i rezultati su bili uredni, doktorka je rekla da imam policistican desni jajnik i da su hormoni razlog sto menstruacije nisu redovne (37 dana). Posle toga sam imala jednu menstruaciju, sada vec 40 dana nista, a primetila sam da u mokraci ima krvi, i to vec drugi dan, a menstruaciju jos nisam dobila. Da li uzrok tome moze biti fizicka aktivnost? Da li da se opet obratim doktoru?
dr Presetnik
Saradnik

Post od dr Presetnik »

Tvoja doktorka ti je vec dala odgovor da su hormoni odgovorni za duge cikluse, te zakasnjenje od 3 dana nije veliko, najcesce se tolerise i do 10 ak dana. Ukoliko i tada ne dodje do krvarenja , obavezna je kontrola. Prim. Dr Lj.Presetnik
Odgovori