famozna beta

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm

famozna beta

Post od black magic woman »

Zdravo svima.
Moja dilema je sledeca:
23.9.uradila sam IVF/ETTransferom vraceno 5 embriona( 3 dana nakon aspiracije).Po nalogu doktora 16.dana od transfera uradila betu iz seruma i sokirala se kad sam videla da je svega 1.94.Pozvala sam doktorku da joj javim rezultat i onako snuzdena joj rekla na sta mi je ona odgovorila da niska beta ne mora da znaci da ne postoje sanse i da sacekam jos 7 dana i ponovim rezultat.Takodje me je pitala da li me bole grudi ili da li nisam mozda prokrvarila za to vreme.Grudi me ne bole,prokrvarila,hvala Bogu nisam,cesce mokrim i pojacano mi je culo mirisa( nadam se da nisu subjektivni simptomi,jutros mi se strasno vrtelo u glavi da sam jedva ustala iz kreveta.
Takodje mi je rekla da su imali slucaj zene cija je beta bila 2 i da je uspesno iznela trudnocu do kraja! Nista mi vise nije jasno,celi dan sam pretrazivala tekstove po internetu tragajuci za nekim bar odgovorom.
Molim sve, a pre svega strucna lica da mi kazu da li je tomoguce.Ne mogu da verujem da bi mi rekla da nastavim da se kljukam utrogestanima,ako to stvarno nije moguce.
Pozdrav. :cry:
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Vrlo jednostavno ponovite beta HCG ukoliko je ponovo ispod granice za trudnoću labaratorije u kojoj ste radili, a to je obično 5, vi niste trudni i nema potrebe da dalje pijete lekove za održavanje trudnoće!
Subjektivne simptome specifične za trudnoću imate od Utrogestana.

Pozdrav Dr Peđa
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm

Post od black magic woman »

hvala na odgovoru.To i ja kao laik znam ali mi onda stvarno nisu jasni nasi doktori,kad u jednoj privatnoj ordinaciji u kojoj radi nas eminentni strucnjak prof.Nebojsa Radunovic( koji mi je i uradio IVF) mogu tako nesto da kazu ( da su imali zenu cija je beta bila 2 i koja je uspesno iznela trudnocu) ja ostajem bez teksta.Pocinjem stvarno da mislim da su im samo pare bitne,tretman pacijenata malo bolji nego u drzavnim ustanovama,uradimo ti IVF i ti idi kuci pa kako ti Bog da.Strasno.Pocinjem da razmisljam gde ici na drugi IVF,jer citajuci iskustva pacijentkinja sa ovog foruma takvo mesto kod nas ne postoji.
Pozdrav.
Odgovori