Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Zdravo svima.
Moja dilema je sledeca:
23.9.uradila sam IVF/ETTransferom vraceno 5 embriona( 3 dana nakon aspiracije).Po nalogu doktora 16.dana od transfera uradila betu iz seruma i sokirala se kad sam videla da je svega 1.94.Pozvala sam doktorku da joj javim rezultat i onako snuzdena joj rekla na sta mi je ona odgovorila da niska beta ne mora da znaci da ne postoje sanse i da sacekam jos 7 dana i ponovim rezultat.Takodje me je pitala da li me bole grudi ili da li nisam mozda prokrvarila za to vreme.Grudi me ne bole,prokrvarila,hvala Bogu nisam,cesce mokrim i pojacano mi je culo mirisa( nadam se da nisu subjektivni simptomi,jutros mi se strasno vrtelo u glavi da sam jedva ustala iz kreveta.
Takodje mi je rekla da su imali slucaj zene cija je beta bila 2 i da je uspesno iznela trudnocu do kraja! Nista mi vise nije jasno,celi dan sam pretrazivala tekstove po internetu tragajuci za nekim bar odgovorom.
Molim sve, a pre svega strucna lica da mi kazu da li je tomoguce.Ne mogu da verujem da bi mi rekla da nastavim da se kljukam utrogestanima,ako to stvarno nije moguce.
Pozdrav.
Vrlo jednostavno ponovite beta HCG ukoliko je ponovo ispod granice za trudnoću labaratorije u kojoj ste radili, a to je obično 5, vi niste trudni i nema potrebe da dalje pijete lekove za održavanje trudnoće!
Subjektivne simptome specifične za trudnoću imate od Utrogestana.
hvala na odgovoru.To i ja kao laik znam ali mi onda stvarno nisu jasni nasi doktori,kad u jednoj privatnoj ordinaciji u kojoj radi nas eminentni strucnjak prof.Nebojsa Radunovic( koji mi je i uradio IVF) mogu tako nesto da kazu ( da su imali zenu cija je beta bila 2 i koja je uspesno iznela trudnocu) ja ostajem bez teksta.Pocinjem stvarno da mislim da su im samo pare bitne,tretman pacijenata malo bolji nego u drzavnim ustanovama,uradimo ti IVF i ti idi kuci pa kako ti Bog da.Strasno.Pocinjem da razmisljam gde ici na drugi IVF,jer citajuci iskustva pacijentkinja sa ovog foruma takvo mesto kod nas ne postoji.
Pozdrav.