treba mi pomoc

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

sasa.k
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 18, 2005 12:01 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sasa.k »

Upravo tako dr. Ivica,
I ja sam se pitala zasto se Mladen javlja za pomoc preko interneta?
Možda je i razlog upravo neprofesionalni odnos njegovog lekara opšte prakse, jer složicete se i među lekarima ima neprofesionalaca.
Moj slucaj je takav, moja doktorka me za ove dve godine, ni jedanput nije pitala ni kako sam, a kamo li, imam li neke probleme u vezi bolesti. Kod nje odlazim samo po upute za specijaliste- koje ja predlažem i lekove, sama joj tražim da mi da uput za krvnu sliku. Da li to Vama liči na profesionalan odnos?
Na prvom pregledu, kada sam se požalila na tegobe, samo je ponavljala: Vi ste bas resili da se ubijete! Vi ste bas resili da se ubijete!
Niko od sledecih lekara, a bilo ih je jos najmanje 5, tako nešto nije ponovio. Oni su imali drugačiji biser: Sada ste dobili šećernu bolest- kao da se radi o nekom poklonu.
U početku bolesti, kada sam zbog visokog secera imala probleme sa vidom, na pregledu kod očnog lekara, doktorka mi je konstatovala: atrofiju levog očnog nerva. Kada sam joj odgovorila, da ja dobro vidim na to oko, ona je dodala: Dobro, možda i nije atrofija!!!
Takodje, u početku bolesti, kada je lekovima izrazito naglo snižen visok sećer, i kada sam se zbog toga loše osecala, zelela sam u Savetovalistu samo da pitam, da li i koliko da smanjim dozu lekova- 1 minut vremena. Rekli su mi, nemate zakazano, dođite za tri nedelje! Sama sam smanjila dozu, po osećaju- pa zar je to lečenje?
Ukratko, ovo su bila iskustva vezana za dijabet, a i imala sam ih i drugih, samo ne bih sada da širim priču.
Jedina lekarka, koja se krajnje profesionalno ponela, bila je u Urgentnom Centru, koja je, iako to nije bila njena obaveza, odvojila 20 minuta vremena da mi sve objasni i da odgovori na moja pitanja. Imala sam i srecu, da mi odredi dobru terapiju.
Ali, ako se sve svodi na pitanje sreće i samolečenje, onda je to žalosno po naš zdravstveni sistem i po pacijente.
Uredbu Ministarstva zdravlja, ne bih mnogo komentarisala. Valjda bi preporuka trebala da bude:...najmanje jedanput godišnje, a po potrebi i češce.
Imala bih još toga da napišem, ali kako je i nerviranje otežavajući faktor, zaustaviću se.
Savet za Mladena: pod hitno kod specijaliste, da stabilizuje šecer, onda na redovne kontrole- kod specijalista ili lekara opšte prakse, neka izabere sam.
A, što se reklamiranja tiče, moj utisak je, izvinite na iskrenosti, i dalje nepromenjen. Da ste napisali ranije dodatno objasnjenje, da ste umesto mobilnog dali broj fixnog telefona, da su vaša objašnjenja konkretnija a preporuka opšta- javite se meni ili nekom drugom lekaru- razumela bih, ovako... To je samo moje mišljenje, ničega ličnog nema u njemu. Nadam se, da ćete ga tako i razumeti.
Pozdrav
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

Ja mislim da se Mladen obratio na pravo mjesto. Ovde se ipak nalaze ljudi koji zive s ovom bolescu dugo - neki od malena, neki od kasnije, tako da se ovde nalazi vise znanja i iskustva nego kod mnogih doktora. Ne, ne potcjenjujem njihovo strucno znanje i strucne savjete pri komplikacijama i slicno ali, kao sto je ranije receno, dijabetes je bolest gdje si sam svoj svakodnevni doktor.

U svakom slucaju mi je drago da ovde imamo i jednog doktora koji se bavi ovim stvarima.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
sasa.k
Novi član
Novi član

Post od sasa.k »

Ma, ok.
Odrasli smo ljudi. Ja za sebe znam sta cu.
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

To ti je i najvažnije... Odavno me napustila zamisao da ovde mogu nešto bitno da promenim... :roll:
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
sasa.k
Novi član
Novi član

Post od sasa.k »

Svasta bih napisala, ali nije mesto, necu da zloupotrbljavam forum i da prica ode u politicke vode. Samo da kazem: tuzno i sramotno
Ali, kako nam je u celom drustvu, tako je i u zdravstvu.
Nadajmo se boljem.
Odgovori