treba mi pomoc
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Sep 22, 2006 4:35 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
treba mi pomoc

-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Moilm te javi mi se da te prebacimo na Klinicki centar ili neku drugu kliniku, da malo legnes i da ti srede stanje. Pitanje koliko ti je informacija dostupno i kakvim preparatim se lecis, kavka ti je ishrana i tome slicno. Kod kog lekara se lecis u Kostolcu ili gde vec?
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Sep 18, 2005 12:01 am
Postovani dr. Ivica,
nekako mi je, da najblaže kažem, ne-etično da se ovako reklamirate. Da ste se ponudili da kao lekar date neki koristan savet tipa: "Najbolje je da se što hitnije obratite ENDOKRINOLOGU", razumela bih Vašu dobronamernost, ovako...?
Ne dovodeći u pitanje Vašu stručnost, mislim da je ovom forumu neophodan SPECIJALISTA za poremećaje metabolizma, dijabetes (kako god se več nazivao), koji bi BEZ ikakve novčane nadoknade davao najbolje savete.
Najidealnije bi bilo kada bi se pronašao TIM specijalista, ali, otom-potom. ideja je za sada nerealna.
Pozdrav, Saša
nekako mi je, da najblaže kažem, ne-etično da se ovako reklamirate. Da ste se ponudili da kao lekar date neki koristan savet tipa: "Najbolje je da se što hitnije obratite ENDOKRINOLOGU", razumela bih Vašu dobronamernost, ovako...?
Ne dovodeći u pitanje Vašu stručnost, mislim da je ovom forumu neophodan SPECIJALISTA za poremećaje metabolizma, dijabetes (kako god se več nazivao), koji bi BEZ ikakve novčane nadoknade davao najbolje savete.
Najidealnije bi bilo kada bi se pronašao TIM specijalista, ali, otom-potom. ideja je za sada nerealna.
Pozdrav, Saša
-
- Saradnik
- Kontakt:
Koga god od lekara da sam pitala do sada, a smatram ga strucnjakom, izgovor je bio da nema vremena... 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm
Nebih da ispadne da branim dr. Ivicu zato sto je "moj"(i ja sam protiv reklamiranja ovde...)ali za Sasu.k, Kostolac je jako blizu Pozarevca pa mislim da je Mladenu ponudjena opcija...
Dr. Ivica je ovde ostavio jako mnogo saveta i odgovora i to van svoje ordinacije..
Meni vise koriste ova licna iskustva koja razmenjujemo ovde mada nebi skodio jedan Diabetolog, s vremena na vreme
Dr. Ivica je ovde ostavio jako mnogo saveta i odgovora i to van svoje ordinacije..
Meni vise koriste ova licna iskustva koja razmenjujemo ovde mada nebi skodio jedan Diabetolog, s vremena na vreme

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Malo objasnjenje: ja se ne reklamiram, nemam privatnu ordinaciju, radim u Zeleznickoj zdravstvenoj stanici u Pozarevcu, koja je deo zeleznicke zdravstvene mreze, ali lecimo i druge gradjane, prakticno sve koji zele kod nas da se lece. Moj poziv je poziv da pacijent otvori karton kod nas, sto ne kosta nista.
Uzgred, o specijalistima, dijabetolozima i ostalim temama srodne prirode: Dijabetes je hronicno nezarazno oboljenje koje je tako cesto da je, maltene, u rangu hipertenzije i lumbalgije. Postoji veoma precizan nacionalni vodic za lecenje ove bolesti, veoma cesti strucni sastanci, siroka lepeza lekova, i konacno - postoji VEOMA PUNO ZNANJA koja se o dijabetesu dobiju na specijalizaciji opste medicine i interne medicine. Bilo bi STRASNO kada bi dijabetes lecili samo endokrinolozi. Generalno, dijabetes tipa 2 bi morali da lece samostalno i samo uz retke internisticke konsultacije lekari opste medicine. Uredbom o zastiti dijabeticara koju je donelo Ministarstvo zdravlja je predvidjeno samo jedno godisnje upucivanje internisti. Isto se odnosi i na dijabetes tipa 2 koji je lecen insulinom (u fazama kada postoji odmakla rezistencija na insulin ili kada su pankreasne rezerve potpuno iscrpljene).
S postovanjem.
Uzgred, o specijalistima, dijabetolozima i ostalim temama srodne prirode: Dijabetes je hronicno nezarazno oboljenje koje je tako cesto da je, maltene, u rangu hipertenzije i lumbalgije. Postoji veoma precizan nacionalni vodic za lecenje ove bolesti, veoma cesti strucni sastanci, siroka lepeza lekova, i konacno - postoji VEOMA PUNO ZNANJA koja se o dijabetesu dobiju na specijalizaciji opste medicine i interne medicine. Bilo bi STRASNO kada bi dijabetes lecili samo endokrinolozi. Generalno, dijabetes tipa 2 bi morali da lece samostalno i samo uz retke internisticke konsultacije lekari opste medicine. Uredbom o zastiti dijabeticara koju je donelo Ministarstvo zdravlja je predvidjeno samo jedno godisnje upucivanje internisti. Isto se odnosi i na dijabetes tipa 2 koji je lecen insulinom (u fazama kada postoji odmakla rezistencija na insulin ili kada su pankreasne rezerve potpuno iscrpljene).
S postovanjem.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Saradnik
- Kontakt:
Imamo Nacionalne vodiče i za tip 1 (od 2002.g.) i za tip 2 (od nedavno) i bilo bi super kada bi se svuda primenjivali. Neki lekari i ne znaju da postoje, misle da je to samo jedno od pisanija koje nam namecu evrposki standardi, a nije. Veoma korisno štivo, koje može da se downloadu-je i sa sajta Ministarstva zdravlja.
Nego, pitanje: dr Ivice, da li znate radi li se nešto intenzivnije na pitanju Nacionalne strategije za hronicne nezarazne bolesti (ja ih zovem "7 velicanstvenih")?
Nego, pitanje: dr Ivice, da li znate radi li se nešto intenzivnije na pitanju Nacionalne strategije za hronicne nezarazne bolesti (ja ih zovem "7 velicanstvenih")?
-
- Saradnik
- Kontakt:
Hvala, tako nešto smo i očekivali...
Elem, molila bih ako možete da nas obavestite kada (i ako) bude bilo pomaka po tom pitanju. Hvala unapred.
Nego, da li vam se Mladen javio? Čovek posla poruku i sve nas je zabrinuo, a od tada ni traga ni glasa....

Elem, molila bih ako možete da nas obavestite kada (i ako) bude bilo pomaka po tom pitanju. Hvala unapred.

Nego, da li vam se Mladen javio? Čovek posla poruku i sve nas je zabrinuo, a od tada ni traga ni glasa....

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Ako se pojavi u mojoj ordinaciji, dobrodosao je. Ne znam kako je organizovana posebna zastita dijabeticara u Kostolcu, imaju li tamo savetovaliste, ali eto, posto je Kostolac mesna zajednica unutar Pozarevca, mislim da je pored savetovalista Doma Zdravlja Pozarevac, koje vodi Dr Dragana Milosevic, pored savetovalista u bolnici koje vodi Dr Sretenovic, kao i pored nas ostalih koji vodimo manja savetovalista (kod mene u zeleznickoj ambulanti, na primer) i pored Dr Dimovica koji je privatnik i izuzetan strucnjak - u najmanju ruku CUDNO da se trazi pomoc na internetu, jer ispada kao da je ovo kraj u kome je medicina na nivou 19. veka, kao da smo neka africka zemlja u kojoj je zdravstvena zastita samo misaona imenica...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
-
- Saradnik
- Kontakt:
Možda je jedan od onih koji beže od lekara... Nadam se da će vam se javiti, bilo bi dobro što pre.