Kako provedete vrijeme u posjeti kod ginekologa ?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

tortica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 7:30 am

Post od tortica »

Dragana, pa vi ste jedna od zasluznih sto se ova tema u to pretvorila. Ja stvarno ne znam da li ste i vi nekakav doktor, moderator ili administrator, ali poprilicno napadno delujete na ovoj temi.
Ja stvarno nisam neko ko bi u bilo kojoj situaciji branio srpski narod, ali posle vasih postova svaki komentar ispada takav.
Nisam dakle, cak sebe ni ne racunam u Srpkinju, nego u zitelja ove planete, ali kako su mi jesni nedostaci zivota u Srbiji, jasni su mi i oni koji se odnose na zivot na zapadu. Tako bih vam samo rekla da je samo delimicno lepo sto tamo strucni i najbolji imaju dobre plate. Druga strana medalje je da postoje ljudi i uvek i svuda ce postojati, koji su rodjeni takvi da iz te utakmice ispadaju vrlo rano jer nemaju te sposobnosti. Da li to znaci da je njihovo zdravlje manje vazno, jer nemaju pare da za njega plate? Ako tako gledamo, postajemo eugenicari, rasisti i na kraju fasisti. Tako, lepo je biti najbolji u svom poslu i ponositi se time, ali bi trebalo imati na umu da postoje ljudi kojima takva mogucnost u startu nije data, a nisu manje vredni od nas.
Pozdrav i izvinjenje Obgyn na postu koji nema veze sa temom
Dragana Petrovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm

Post od Dragana Petrovic »

Ja sam upravo o tome i govorila, kako da se dobije adekvatna usluga koja je placena osiguranjem koje se pokriva od nasih plata, u ustanovama kojima se to osiguranje uplacuje odnosno koje se finansiraju od njega. Komentar na odnos plate i uspesnosti se odnosio na nase poredenje sa nekim drugim zemljama, i na srecu ili na zalost tako je, lestvica postoji, i covecanstvo prosto zivi na tom koloseku. Moja ideja je upravo bila da jedni druge usmerimo upravo na taj put ravnopravnosti, a ne na trazenje usluga po privatnim ordinacijama, je rtu ponovo u igru ulazi novac. A ko je placen malo , mnogo, zasto i kako, pa zar iko i ma opravdanja, pa cak i lekari. nikada nisam cula da je neko rekao jadno\i nuklearni fizicari, oni rade u uzasnim uslovima, i imaju nikakve plate, koje su svakako manje od lekarskih!
Janica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Feb 05, 2006 3:19 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Janica »

meni se ne svidja sto moram i ja da budem ginekolog umesto ginekologa (kalif umesto kalifa :wink: ), jer ako ne znam da postavim BAS pravo
pitanje necu dobiti ni pravi odgovor.
Ali ako dr vidi da baratam terminima on mi strucno i odgovora. Zato se
pitam, ako pacijent nije edukovan iz ove oblasti, da li vas dr mrzi da
govorite neke stvari koje smatrate trivijalnim? Mozda bi i mene to mrzelo, ne znam.
Zato preporucujem svima, procitajte o svom problemu, sve nedoumice
stavite na papir i tako udjite u ordinaciju, ja tako radim. Moram da
priznam da isto tako moram da se spremim i za nekog majstora, jer
mnogi vole da nas prevedu zedne preko vode, pa tako moram da znam
i o stolariji, vodovu, struji, itd.
Citala sam razna negativna iskustva ljudi koji zive na zapadu, a
neadekvatno su leceni, mislim da toga ima svuda.
Dragana Petrovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm

Post od Dragana Petrovic »

Naravno, ali znate veliki procenet populacije je ovakvog ili onakvog obrazovanja, iz raznih krajeva nase zemlje , i neki jednostavno ne moraju biti informisani, a to nikome ne daje za pravo da se prema takvim pacijentima ophodi drugacije nego prema Vama i meni. To sto kazete o losim iskustvima u drugim zemljama, naravno, ali su sistemi osiguranja surovi, tako da nekakav red ipak postoji, i mislim da svako razmisli makar dva puta pre nego sto svoju licencu dovede u pitanje. Da simplifikujem stvari, zelim samo da sve mi mozemo da odemo kod bilo kog lekara, pa i ginekologa, u DZ ili bilo koju drugu bolnicu, na redovnu kontrolu ili zbog trudnoce ili bilo cega drugog i da budemo ispracene od glave do pete, a ne da se trudnoca odrzava kod Mike kuci, amniocenteza kod Pere, a porodaj na klinici, da ne zaboravim laboratorije, apoteke itd.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Naslov teme je potpuno drugaciji od svega ovoga sto se ovde pise!! :o :(

Ali, cinjenica je da je sve to usko povezano i da iz jednog proizilazi drugo!!

Janice, potpuno si u pravu, zato ovaj forum i jeste toliko posecen (ne mislim samo na ginekologiju), jer se pre svakog odlaska kod lekara mora doooobro prouciti gradivo kako bi mogli da ih razumemo sta nam pricaju po ordinacijama i da koliko toliko budemo upuceni u nasu problematiku, jer opisane simptome izlozimo na forumu pa dobijemo odgovore, i ne mali broj puta, meni je to pomoglo da na licu mesta odlucim da li zelim ili ne zelim da mi se radi nesto predlozeno, jer makar na to imam pravo!! Nedam ni krv iz vene da mi vade, ako je za odredjenu analizu dovoljno vaditi iz prsta, a kamoli nesto vise!! :P

Zato ovakvi forumi i postoje, i ako nema adekvatnog doktora da odgovara na pitanja, tu su razna udruzenja koja imaju svog lekara koji izlazi u susret svima! :wink:
Odgovori