Nadutost i bolovi po celom stomaku! MOLIM VAS HITNO SAVET

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
TamaraNiki93
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 14, 2015 11:10 pm

Nadutost i bolovi po celom stomaku! MOLIM VAS HITNO SAVET

Post od TamaraNiki93 »

Oduvek imam redje stolice odn ne vrsim nuzdu bas svaki dan, vec na nekoliko dana, jednostavno tako je od rodjenja, kao i povremeni problemi sa tvrdom stolicom.E ovako.Sada sam ipak malo zabrinuta.Desava mi se da, mozda 1-2x mesecno a nekada i redje imam bol u stomaku, ne mogu da odredim mesto, kao da je ceo stomak u grcu, donji stomak mi se naduva i tvrd je, primetila sam da mi se to cesce desava posle seksa ili ako trpim gasove ili da mokrim a u sedecem sa polozaju, i onda kada ustanem osecam grceve tj stezanje u celom abdomenu :o Dobijem i gasove, i cini mi se da nakon mokrenja, ili ispustanja tih gasova to prodje, otprilike traje 2-3h, i prodje...Naravno, kao po obicaju nisam imala potrebu za nuzdom par dana, i vec 2 dana sam imala tvrdju stolicu, danas sam osetila i grebanje u anusu, i nakon nuzde na toalet papiru je bilo prilicno krvi, svetlo roze boje, sveza krv.Naravno nije mi ni to prvi put, mnogo puta sam i u detinjstvu imala tvrdu stolicu sa malo krvi, ali danas je bilo prilicno.I htela bih doktoru ali trenutno sam u inostranstvu i doktoru cu moci tek za mesec dana.:( Molim vas za neki savet.Jos se i zdravo hranim.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Nadutost i bolovi po celom stomaku! MOLIM VAS HITNO SAVET

Post od aaaca »

Нема шансе да ти је исхрана здрава када имаш таквих проблема са столицом и то цео живот.

Напиши шта једеш и пијеш.
TamaraNiki93
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 14, 2015 11:10 pm

Post od TamaraNiki93 »

Dorucak ovsena kasa sa bananama, ili kuvano jaje i tost, obavezno nakon ustajanja mlaka voda sa limunom, rucak uglavnom meso sa povrcem, orasati plodovi za uzinu ili svezi sir na tostu, samo jedna kafa dnevno, vecera slaba, povrce ili vocna salata uz to radim yogu i pilates 5x nedeljno...Uglavnom se zdravo hranim nema slatkisa, preradjenih proizvoda itd
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Верујем да ти је јасно да је столица један од показатеља правилне исхране и стања у цревима.

Може да се деси да ти је исхрана правилна али да је потпуно поремећена бактериолошка флора у цревима па да настају проблеми али то је толико ретко...

Овсена каша мора да се скува, банане стискају столицу, куповни тост и хлеб нису добар избор. Млаку воду са лимуном сам испробавао и никаквог ефекта нисам имао. Наравно да је лимун супер здрав, било када.

Месо са поврћем је у реду под условом да месо није фирцано антибиотицима и хормонима и да није цркло прошле године.

Толика количина орашастих плодова? Не знам.

И опет тост? И поврће. Немам представу о количинама хране коју једеш али због велике физичке активности морала би да једеш већу количину да би нешто преостало за дебело црево.

Ниси написала шта пијеш. Ако је то само она чаша лимунаде, онда је то ништа.

Пробај да коригујеш нешто од горњег што сам написао али обавезно убаци Мултилак и више чисте воде за пиће. Пожељан би био и домаћи кефир.

Остаје и последња опција неких паразита, амеба итд. у дебелом цреву. Па ти закључи шта ти је лакше да испробаш за прву руку: проверавање столице или промена исхране.
Odgovori