Prosle godine sam pocela da osecam bol u gornjem levom delu stomaka, ispod rebra, toliko da sam morala sasvim sporo da hodam. Pocela sam da imam gasove izuzetno neprijatnog mirisa skoro tokom celog dana i da budem naduvena, sta god da jedem a hranim se dosta zdravo i pijem dosta vode. Odradila sam uz abdomena i ginekoloski uz i oba su bila u redu osim sto je na uz abdomena pisalo da je izrazena aerokolija. Kada sam dosla kod svoje lekarke opste prakse rekla da su to verovatno nervozna creva i dala mi lek pepsan da pijem dva-tri dana, kada mi je taj bol vise izrazen i dala uput za ponovni uz abdomena na koji ja nisam otisla jer se ceo proces dosta otegao, a imala sam dosta obaveza. Pocela sam na svoju ruku da pijem flobian kapsule koje su mi pomogle u smislu da taj bol vise nisam osecala, a i gasovi su se smanjili dosta. Medjutim, desava se da u zadnjih nekoliko meseci imam gasove opet nezavisno od toga sta jedem. Npr nekad imam gasove od piletine, nekad ne; nekad od testenine, nekad ne. Sada, posle otprilike godinu dana, u zadnja tri dana, opet malo osetim taj bol sa leve strane i imam osecaj kao da mi s te strane nesto stoji unutra i naduvavam se i imam neprijatne gasove... Naduvenost nekad osetim vec u zelucu, nekad u centralnom delu stomaka, a nekad u donjem. Sto se stolice tice, desava se cesto da popijem solju kafe dnevno i to mi na neki nacin pomogne da idem u wc, imam utisak kad je ne bih pila da mi stolica ne bi bila svakodnevna.
Sto se nekih sporednih stvari tice, vec 5-6 godina se borim s anksioznoscu tako da to moze doprinositi ovom problemu. Imam i sasvim malu cistu na jetri. Planiram da odem kod gastroenterologa kada overim knjizicu ali me zanima, ako bi neko strucniji mogao da mi objasni, o cemu se ovde radi? Stvarno me je zadnjih nekoliko meseci sramota da budem u javnosti medju ljudima kada znam da imam ovakve gasove, a ne mogu da zamislim da imam decka u ovoj situaciji. Sramota me je i dok pisem ovo pogotovo sto sam zensko...