Problem srce

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Raca 123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 07, 2014 3:46 pm

Problem srce

Post od Raca 123 »

Postovanje svima.zelim da pitam da li mozda jos neko ima ovakav problem?
Kada legnem malo da se opustim osetim kao da mi srce kuca u stomaku, a isto tako i vidim kako mi srce kuca podize majicu.Onda uvece kad legnem da spavam okrenem se na levi bok isto primetim rad srca i te otkucaje osetim u usima a takodje i pulsiranje u stomaku.Da li je moguce da je to posledica stresa koji sam imao pocetkom ove godine.Takodje imam i gusenja u mirovanju ali i pri naporu i ponekad osetim blagi peskok srca.inace imam 22 god.
Unapred zahvaljujem
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Re: Problem srce

Post od tanja68 »

Stres i nista drugo. Sa jednom tabletom za smirenje, u nekom kracem periodu, pred spavanje sve bi se resilo. Povremene aritmije skoro svi imaju, mnogi ih cak i ne primete.
Raca 123
Novi član
Novi član

Post od Raca 123 »

Tanja hvala vam na odgovoru.I ja mislim da je stres ali opet mnogi imaju stres pa ne osecaju gusenje i lupanje i preskakanje srca,da li je bromazepam dobar za smirenje? i da li moze jedna tableta pred spavanje?
Unapred hvala
Raca 123
Novi član
Novi član

Post od Raca 123 »

Izvinjavam se samo da napomenem i ovo takodje osecam neku nelagodu u grudima i grlu i blag bol u grudima i to mi se desava s vremena na vreme.A takodje imam i malo pogrbljenu kicmu i osecam bol izmedju lopatica pa neznam da li simptomi mogu biti i od toga?zahvaljujem
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član

Post od tanja68 »

Najbolje bi bilo uraditi jedan kardioloski pregled i iskljuciti bilo kakav problem sa srcem. Sve to sto pominjete, blagi bol u grudima, moze biti i od kicme ali nije na odmet prekontrolisati sve.
Sto se tice tog osecaja pulsiranja uvece kad legnete sigurna sam da nije nista opasno i da je samo nervoza u pitanju te da bi nesto blago za smirenje resilo problem. Mozete slobodno popiti najmanju dozu bromazepama 1,5mg pre spavanja.
Raca 123
Novi član
Novi član

Post od Raca 123 »

Ok hvala vam.Da li ste mozda iz novog sada?
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član

Post od tanja68 »

Nisam iz NS ali vam mogu preporuciti ordinaciju drCvjetkovic u Novom Sadu ako hocete da idete privatno, mada ne morate jer sve sto vama treba mozete da obavite i u domu zdravlja potpuno besplatno.
Raca 123
Novi član
Novi član

Post od Raca 123 »

U domu zdravlja mi je problem zato sto treba da se zakaze i dugo ceka a i neznam da li moze da se uradi uz srca u domu zdravlja.
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član

Post od tanja68 »

Kad osetis taj bol u grudima ako je vece, posle 9 sati, ti lepo pravac urgentni ;) Tamo ce ti uraditi sve sto treba i bices miran ;)Nema sanse da te vrate kuci sa bolom u grudima a da ti ne urade makar EKG a ako je neki ozbiljan problem na njemu ce se videti.
Raca 123
Novi član
Novi član

Post od Raca 123 »

Ja nisam iz Novog Sada nego iz okoline.Tako da nemam prevoz da idem u urgentni.
Akoliko se placa Uz srca u dr Cvetkovic?
Odgovori