ovulatorni dani

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
med_girl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 11:49 am

ovulatorni dani

Post od med_girl »

Molila bih za savjet ginekologa na moje sledece pitanje.

Imam redovan mens. ciklus (traje 30 dana), 12-13 dan ciklusa pojavljuje mi se bol i sekret koji odgovara plodnim danima, ovulaciji.
Sve je to Ok, medjutim taj sekret zna da bude prebojen , pa cak i do smedjkaste boje.
Povremeno imam i bol tih dana, z akojeg mislim da je normalan.

Medjutim, taj prebojeni sekret se javlja gotovo uvijek kad na prethodni menzes koristim tampone, zadnjih dana krvarenja. Kad korisim tampon (OB), tada mi se krvarenje smanji, i nekako kao da prije prestane.
Da li je taj prebojeni sekret zapravo posljedica neke infekcije ili je noralna pojava ? Ili je moguce da bude posljedica upotrebe tampona, pa da zaustane od prethodnog krvarenja u materici sluzi... pa se ona pri ovulaciji i mozda jacim kontrakcijama krene izbacivati van?
A kad ne koristim tampone, taj sekret zna d abude manje obilan, svjetliji, ali opet je malo prebojen i da, nikad nije prisutan nikakav neprijatan miris, takle potpuno bez mirisa....

p.s. i isticem da imam partnera,ustaljene sex. odnose, svaki put koristimo zastitu (prezervative), i nikakvih drugih problema nemam.
Zahvaljujem! :wink:
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Cat »

Ovulaciju nekad prati bol i tzv. tačkasto krvarenje (to ti je taj prebojeni sekret).

Ja sam dugo vremena prepoznavala ovulaciju po bolu u predelu desnog jajnika a par puta sam imala i taj prebojeni sekret.
med_girl
Novi član
Novi član

Post od med_girl »

Cat,zahvaljujem na ucescu na temi :wink: , no molila bih da mi odgovori i ObGin na moje pitanje, ako je u mogucnosti!
Hvala!!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Nisam ginekolog, ali se dobar deo moje specijalizacije fokusira na zdravstvenu zastitu zena. To sto imate je MITTELSCHMERZ, takozvani "srednji bol", bol i lako krvarenje ili sukrvica na sredini ciklusa, bas zbog ovulacije. Nista strasno i bez razloga za brigu.

Tampone ne bih savetovao, a sekret se svakako mora ispitati i utvrditi koje je grupe.

Pozdrav.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
med_girl
Novi član
Novi član

Post od med_girl »

Zahvaljujem na jos jednom odgovoru.

Znam da se bez brisa i stepena cistoce ne moze, zapravo imam i zakazan pregled kod moje dr, ali volela bih da cujem i misljenje ObGyn (verovatno previdi moj post :-? ).

Ipak me malo brine, taj braon sekret. Sada ga vise nemam, jer mi je prosao taj period,a i kad budem bila na pregledu necu ga imati, a ne znam da li ce se to odraziti na rezultat i da li ce biti verodostojno???
Odgovori