Imam redovan mens. ciklus (traje 30 dana), 12-13 dan ciklusa pojavljuje mi se bol i sekret koji odgovara plodnim danima, ovulaciji.
Sve je to Ok, medjutim taj sekret zna da bude prebojen , pa cak i do smedjkaste boje.
Povremeno imam i bol tih dana, z akojeg mislim da je normalan.
Medjutim, taj prebojeni sekret se javlja gotovo uvijek kad na prethodni menzes koristim tampone, zadnjih dana krvarenja. Kad korisim tampon (OB), tada mi se krvarenje smanji, i nekako kao da prije prestane.
Da li je taj prebojeni sekret zapravo posljedica neke infekcije ili je noralna pojava ? Ili je moguce da bude posljedica upotrebe tampona, pa da zaustane od prethodnog krvarenja u materici sluzi... pa se ona pri ovulaciji i mozda jacim kontrakcijama krene izbacivati van?
A kad ne koristim tampone, taj sekret zna d abude manje obilan, svjetliji, ali opet je malo prebojen i da, nikad nije prisutan nikakav neprijatan miris, takle potpuno bez mirisa....
p.s. i isticem da imam partnera,ustaljene sex. odnose, svaki put koristimo zastitu (prezervative), i nikakvih drugih problema nemam.
Zahvaljujem!