Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.
Jes...
Elem, načula sam da će zbog aktuelnog gripa verovatno biti smanjenih okupljanja, tako da pretpostavljam da ni za Svetski dan ove godine neće biti većih skupova. Pošto do sada niko ništa nije objavio, izgleda da će ove godine biti "mršavo"...
Diabeta napisao:Jes...
Elem, načula sam da će zbog aktuelnog gripa verovatno biti smanjenih okupljanja, tako da pretpostavljam da ni za Svetski dan ove godine neće biti većih skupova. Pošto do sada niko ništa nije objavio, izgleda da će ove godine biti "mršavo"...
Bez obzira na novu gripu, naše društvo je iuče obeležilo, ovaj za nas značajan datum, na otvorenom, na Slovenskom trgu u Kranju. Malo smo merili šećer, malo pregrznuli i kakav čajček popili i lepo se družili.
Danas (upravo sam se vratio), 14. 11. obeležili smo na opštem zboru u Hrastniku. Ove godine Društvo Diabetikov Hrastnik ima jubilej od 30 godina delovanja tako da smo se skupili iz svih društava Slovenije. Bilo je lepo.
Bez obzira na novu gripu, naše društvo je iuče obeležilo, ovaj za nas značajan datum, na otvorenom, na Slovenskom trgu u Kranju. Malo smo merili šećer, malo pregrznuli i kakav čajček popili i lepo se družili.
Danas (upravo sam se vratio), 14. 11. obeležili smo na opštem zboru u Hrastniku. Ove godine Društvo Diabetikov Hrastnik ima jubilej od 30 godina delovanja tako da smo se skupili iz svih društava Slovenije. Bilo je lepo. [/quote]
Svašta se "valja" iza brda... Najavljuju izmene pravilnika već mesecima, kao i vraćanje savetovališta. Da li će nas prijatno iznenaditi pred ovogodišnji Svetski dan, videćemo.
U svakom slučaju, ne sedimo skrštenih ruku i pripremili smo tekst za Osbor za zdravstvo u skuštini, koji ćemo im predati za koji dan. Naveli smo sve što nam je obećano zimus od strane večitog ministra, a skoro ništa nije odrađeno, sem što su nam ukinuli komisiju za tračice i iglice. Da nam zamažu oči, dali su svima banju, ali to je kap u moru (problema).
U svakom slučaju, ove godine će Beograd opet biti plav 14.11. uveče i to na više lokacija. Pobednik, Avalski toranj, Novu žel. most, gejzir na Adi (ako ne bude nevreme), hotel Moskva (strana gde je česma), itd. itd., a glavna akcija će biti u Delta City-ju gde ćemo proveravati glikemije i rizik za nastanak tipa 2.
Šta država (i da li nešto) planira za taj dan, još uvek ne znamo.