donkihot napisao:Ministarstvo zdravlja takođe nešto sprema u Skupštini grada, ali o tom programu još ne znam ništa... da li je to samo za kamere ili ne, otkriću i javiti uskoro
Kakva malicioznost prema ministartvu zravlja.
U prolece ove godine Ministartvo i Drustvo za edukaciju diabeticara odrzalo je tri dana predavanja sa po tri teme,sto nije bilo za kamere,jer je Drustvo to iskoristilo kao razlog da ne odrzi svoja redovna mesecna predavanj u maju i junu.
Svi napadate slikara, a diabeticari koji misle,zapitace se zasto Drustvo organizuje samostalno predavanja za dan dijbeticara i odustaje od trazenja druge lokacije.Dugo godina su iste teme za taj dan bile organizovane u isto vreme i u isti dan na dva razlicita mesta,svi ostali na jednom a Drustvo na drugom sve dok se zadnje dve godine nisu odrzavala predavanja zajenicki u Domu sindikata.Zasto se sada drustvo ponovo odvaja,to je pravo pitanje? Ako ne moze samostalno zasto se ne pridruzi Ministartvu koje objedinjuj sve druge organizacije koje se bave diabetesom i koje ce ucestvovati u obelezavanju tog dana.Gde je konflikt i zasto,budimo malo iskreni
Ponovo je na sceni razdor koji jedino skodi diabeticarima.
Nadam se da mi ovaj post nece biti obrisan.
Na forumu sam relativno NOV!
Donkihote! Ne poznajem te. A i ti mene ne poznaješ! Ja sam "sladak". Za tebe, ne znam. Svejedno (bolje da nisi). Idemo dalje.
Što se tiče malicioznosti prema Ministarstvu zdravlaja, o tome možeš pročitati u NIN-ovm članku "I dijabetićare ubijaju! Zar ne!"
"Društvo za edukaciju dijabetičara" ? Da li misliš na Društvo za borbu protiv šećerne bolesti grada Beograda? Ne znam? Ima nas (društava) po celom svetu.
O ta
"tri dana i tri teme", koje nisu bile za kamere i zašto je
"to" društvo
TO iskoristilo kao razlog da ne održi svoja redovna predavanja (ne znam da li obavezna) u maju, junu,... Uzgred rečeno... Pojima nemam. Al' nije ni važno.
Dotičnog slikara niko ne napada i ne imenuje ( samo su neki malo ogorčeni na njegov ego).
"Društvo organizuje samostalno predavanje i odustaje od traženja druge lokacije"??!!
Takva Društva baš zbog toga i postoje! Svuda u svetu ovakva droštva
samostalno organizuju predavanja. Struka, se sa ovakvim društvima ponosi jer su ona i njihove aktivnosti, između ostalog, plod njihovog, a i našeg rada, i služe opštem dobru. Ako misliš da bi se u tu aktivnost Društva trebala podrediti Društveno Političkim Organizacijama-Ministarstvima? Grdno se varaš!
Pa ko da traži lokaciju?... Gospođa ministarka Ben Akibe?
T....Pijoniri?...??? Tražiti alternativnu lokaciju u pet minuta do dvanest je...? Pa i sam seb zoveš Don Kihot!
"Dugo godina su iste teme za taj dan bile organizovane u isto vreme i u isti dan na dva različita mesta,"?
Dragi moj Donkihote. Ne na istom mestu, nego na nebrojano mesta u celom svetu! Svet nema
Dom Sindikata!
"Zašto se sada društvo ponovo odvaja?"
Zar je trebalo da bude zajedničko? Sa kime? Ministarstvom?
Gospode! Ne postoji Narod (a i mi smo Narod) zbog Ministarstva! Zar ne!?
"Sve druge organizacije koje se bave diabetesom"
Izuzev struke
(iskreno im hvala) svi se nama bave iz interesa. Taj za kojeg se dokaže da se sa nama bavi iz ljubavi ili bilo kojeg drugog razloga je već sada kandidat za Nobelovu Nagradu.
"Ako ne može samostalno....."
Može! I mora! To je jedini način da nam se iz kancelarija ne odlučuje o tome šta je za nas dobro.
A samo nas je petina u Svetu!!!
Ponovo je na sceni razdor!!!
Nije !!!
Mi smo sve jedinstveniji. I To u celom svetu.
Bez boja i bez profita.
Bez zamere i lep pozdrav sa gornjeg toka Save.
Branko Marković